Smånytt

Coop Nords medlemmer sparte 144 millioner i 2022

Coop Nords medlemmer sparte 144 millioner i 2022

Publisert: 28.01.2023 kl 09:57

De 109.000 medlemmene i Coop Nord har i løpet av 2022 spart hele 144 millioner på å være medeier i samvirkelaget. I disse dager har medlemmene fått utbetalt 37 millioner i form av kjøpeutbytte og 37 millioner i medlemsbonuser til sine medlemskontoer.

– Vårt formål er å skape medlemsnytte for våre medeiere, både økonomiske fordeler og i form av et godt butikktilbud. I løpet av fjoråret investerte Coop Nord 215 millioner i renoveringer av eksisterende butikker og nye butikkprosjekter for å gi våre medeiere våre oppgraderte butikker å handle i. Dette omfattet butikkene på Skjervøy, i Nordkjosbotn, Brøstadbotn, Svolvær, Seljestad, Hamna og Setermoen for å nevne noen. I 2023 skal vi investere ytterligere 178 millioner og da står ny butikk på Olsborg for tur, samt renovering av butikkene i f.eks. Fjordgata i Harstad, på Leknes og Finnsnes, sier administrerende direktør i Coop Nord, Yngve Haldorsen.

-I tillegg til å investere i bedre butikker for medlemmene våre, er vi i Coop er vi stolte over å dele overskuddet med medeierne. Coop Nord har i likhet med over halvparten av andre samvirkelag i Norge, 1% kjøpeutbytte. Det har de senere år ikke vært rom for et høyere kjøpeutbytte, men styret, som fastsetter kjøpeutbyttesatsen, har som strategisk mål å justere satsen opp, sier Haldorsen. Kjøpeutbytte og andre medlemsbonuser utbetales årlig i januar og pengene er nå kommet inn på medeiernes medlemskontoer.

- Medeierne velger selv om de ønsker å ta ut pengene, eller om de ønsker å spare dem hos oss. Pengene kan bli stående på medlemskonto eller flyttes til høyrentekonto hvor vi tilbyr en rente som er konkurransedyktig i forhold til bankene, legger Haldorsen til.

De økonomiske fordelene til samvirkelagets medlemmer beløp seg til totalt 144 millioner kroner i 2022, hvorav 37 millioner kroner var kjøpeutbytte og 37 millioner var medlemsbonuser. Medlemsbonusene opptjenes gjennom handel i butikk eller ved å benytte Coops medlemsfordeler hos samarbeidspartnere. Bonusene fordeler seg på frukt & grønt-bonus på 23 millioner, babybonus på 3 millioner, samt bonus ved bruk av Coops gjenbruksnett på en halv million. Bonuser fra Coops samarbeidspartnere utgjør til sammen 10 millioner, hvor bonus på drivstoff utgjør 6 millioner, bonus ved bruk av Coop Mastercard utgjør 3,3 millioner og bonus fra andre samarbeidspartnere til sammen utgjør 0,8 million. Coops samarbeidspartnere inkluderer blant annet forsikring, strøm og el-billading.

Vis alle notiser

Annonse