Salangen-Nyheter

Kristelig konfirmasjonsfestival:

Kristelig budskap igjennom flammer

Fra lørdag ettermiddag til midnatt var det konfirmantene som sto i fokus på konfirmantfestivalen MidtNatta på Setermoen.

Publisert:

Sist oppdatert: 30.01.2023 kl 10:04

Annonse
Annonse

Konfirmantfestivalen i Midt Troms som ikke har vært arrangert på to år på grunn av pandemien, fant lørdag igjen sted. Denne gangen ble festivalen arrangert i Barduhallen istedet for Bardufosshallen. Da denne hallen nå er revet.

Men det hele startet i daværende Lenvik kommune som Finnsnesnatta i 2004, med Solrunn Borvik og John Daniel Solhaug som initativtakere. Etterhvert ble det flyttet til Bardufoss og fikk navnet "Midtnatta", og har siden den gang samlet mange konfirmanter som en del av trosopplæringen.

Underholderen Ruben Gazki opptrådte foran de 350 konfirmantene på Midnatta med sjonglering av flammefakler og flamme-blåsing.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Underholderen Ruben Gazki opptrådte foran de 350 konfirmantene på Midnatta med sjonglering av flammefakler og flamme-blåsing. Foto: Jon Henrik Larsen


Fra hele regionen

I år var det totalt 350 konfirmanter fra Lavangen i sør til Tromsøysund og Storfjord i nord som deltok. Fra Salangen deltok det i år 20 konfirmanter, mens det fra Lavangen var 9 konfirmanter med. Arrangementet er en viktig og obligatorisk del av konfirmantundervisningen, og alle konfirmantelevene må være med. Også 20 ungdommer fra Senja Prosti menighetene, som har vært konfirmanter, hadde meldt seg til å være ungdomsleder og frivillige hjelpere. De har hatt eget opplegg dagen før konfirmantfestivalen Midtnatta med kurs og undervisning.

Ulike aktiviteter

I Barduhallen lørdag var det aktivteter som sang, ulike aktiviteter og spill, kreativt rom, åpen scene og sist men ikke minst nattverdsgudstjeneste helt til slutt før alle konfirmantene tok fatt på reisen hjem til sin respektive kommune.

Rundt 180 natteravner/ sikkerhetsvakter som besto av frivillige foreldre og ansatte var med på arrangementet for å passe på konfirmantene, slik at ingen forlot hallen, at de fulgte med og deltok på det som skjedde i programmet og helt til sist var i trygge hender under hele arrangementet.

Det var også rom for kreativitet for de unge som ønsket det under konfirmantfestivalen. Her var det stille rom man kunne trekke seg tilbake på.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Det var også rom for kreativitet for de unge som ønsket det under konfirmantfestivalen. Her var det stille rom man kunne trekke seg tilbake på. Foto: Jon Henrik Larsen


Oppslukt av trylleri og flammer

Også underholderen Ruben Gazki var i år nok en gang med på festivalen. Fra arrangørenes side har han vært selvskrevet de siste årene på grunn av hans evne til å fange konfirmantenes interesse når han snakker om psykologi, hvordan hjernen spiller inn på hvordan vi har det, tenker om oss selv. Han snakker også om hva som trengs for å ha det godt med seg selv og i fellesskapet. Han bygger selvtillit og gir konfirmantene troen på seg selv. Men mest spektakulært er hans flammeshow som avsluttning, der han sjonglerer med flamme-fakler og viser flammeblåsing til store øyne fra konfirmantene. Dette skjedde også på årets arrangement.

Mot slutten av konfirmantfestivalen var det nattverdsgudstjeneste der alle konfirmantene deltok. De som ville kunne ta i mot brødet og vinen, med andre ord Jesu kropp og blod fra prestene.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Mot slutten av konfirmantfestivalen var det nattverdsgudstjeneste der alle konfirmantene deltok. De som ville kunne ta i mot brødet og vinen, med andre ord Jesu kropp og blod fra prestene. Foto: Jon Henrik Larsen


Fornøyd etter årets arrangement

Opprinnelig lavangsværing, kateket og prosjektleder for Midtnatta, Anne Marit Norbakken Prestø er fornøyd med årets arrangement.

- Vi er fornøyde. Det var godt å komme igang etter covid-pandemien. Vi har allerede begynt å evaluere for å se hva som ikke var helt på plass, og hvordan vi kan gjøre dette bedre til neste år. Vi vil jo at konfirmantene skal ha en god opplevelse og ta med seg noe å tenke på og kanskje noen nye venner, sier Norbakken Prestø til nettavisen søndag når inntrykket etter årets festival har fått lagt seg.

Hun er tydelig på at uten det frivillig bidraget, så har det vært vanskelig og lage en slik konfirmantfestival i Midt Troms.

- Det er godt å se at de frivillige stiller sånn opp rundt Midtnatta, og at næringslivet i Indre Troms er så imøtekommende både med sponsing, hjelp, utlån av utstyr, velvillighet med mer. Og så er det fantastisk å få tid til de små og store samtalene med ungdommene og foreldre når settingen er litt mer uformell. Jeg kan ikke gi annet en stor takk, fra hjertet, til alle som har bidratt med små og store ting opp mot Midtnatta. Alt er med på å gjøre dette opplegget så bra!, avslutter Norbakken Prestø til nettavisen.