Salangen-Nyheter

Har sittet som ordfører i tre perioder:

Nå gir Dag Sigurd seg som ordfører

Sittende ordfører Dag Sigurd Brustind (H) tar ikke gjenvalg som ordfører i Ibestad ved høstens kommune- og fylkestingsvalg.
 Foto: Aleksander Walør

Sittende ordfører Dag Sigurd Brustind (H) tar ikke gjenvalg som ordfører i Ibestad ved høstens kommune- og fylkestingsvalg. Foto: Aleksander Walør

Etter tre kommunestyreperioder som ordfører i Ibestad kommune har Dag Sigurd Brustind (H) bestemt seg. Han stiller ikke til gjenvalg foran høstens kommunevalg.

Publisert:

Annonse
Annonse

Brustind kan nesten sammenligne seg med tidligere Ibestad- ordfører Arne Ekman som også satt i flere perioder som ordfører, og i ettertid fikk tittelen "Høvdingen" i kommunen.

Men den tidligere forsvarsmannen Brustind synes at tre perioder med politikk, det holder. Derfor stiller han seg ikke tilgjengelig for partiet nok en gang som ordførerkandidat. Brustind forteller at han allerede hadde bestemt seg på starten av nåværende periode at dette ble hans siste i ordførerstolen.

– Jeg har vært ordfører i lang tid nå så jeg tenker at det er på tide at noen andre slipper til, sier Brustind til Harstad Tidende. Han vil likevel ikke trekke seg helt bort fra lokalpolitikken, skal vi tro uttalelsene i Harstad-avisen.

- Nei, det skal jeg ikke gjøre. Men jeg har ikke tenkt å bli noen syvende far i huset her på Ibestad, sier Brustind.

Erfaring

Dag Sigurd har tre perioder bak seg som ordfører i Ibestad, men også fire perioder i formannskapet. Han har også sittet som representant for Høyre i fylkestinget i Troms fra 2011 til 2015.