Salangen-Nyheter

Høy prioritet på fiberutbygging:

-Viktig tilrettelegging

– Dette er et prosjekt vi har høy prioritering på, forteller ordfører i Ibestad kommune, Dag Sigurd Brustind.

SJØVEGAN/HAMNVIK: Fiberutbyggingen er i full gang på Ibestad, og kommunen som utbygger skal i løpet av høsten ferdigstille fase 2 av de totalt 4 fasene av utbyggingsprosjektet.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

På Ibestad er fiberutbyggingen i full gang og kommunen som utbygger skal ferdigstille fase to som dekker Sørrollnes i løpet av høsten. Fase tre som igangsettes og fullføres til neste år går ut på å etablere fiberdekning i bygdene Klåpen og Årbostad, før fjerde og siste fase skal utføres i 2020.

Så godt som ferdig

Ordfører Brustind er ved godt mot.– Vi har pr. nå 95% fiberdekning på Ibestad. Det er kommunen selv som er utbygger for fibernettet ettersom vi ikke fikk noen private til å gjøre utbyggingen. Kommunen har høy prioritering på denne utbyggingen ettersom de tilbakemeldingene vi har fått er at fiber er viktig for lokalsamfunnet og for at Ibestad ikke skal havne i bakleksa. Det vil være en viktig tilrettelegging både for næringslivet og innbyggerne i Ibestad kommune. Dette er et kostbart prosjekt, men vi har holdt høyt tempo på arbeidet, opplyser ordfører i Ibestad kommune, Dag Sigurd Brustind til nettavisen.