Salangen-Nyheter

Markerer feiringen over nettet:

1. mai-feiringen blir annerledes i år

FEIRES: Fagforbundet har en sentral feiring med videostreaming. Her er hovedtillitsvalgt Tonje Gundersen i Salangen kommune avbildet. FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN: Årets feiring av arbeidernes dag blir svært annerledes enn de tidligere årene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

På grunn av restriksjoner i antall folk som kan møtes i sammenkomster har Fagforbundet sentralt bestemt seg for å ha èn feiring som de har oppfordret alle avdelinger rundt om i det ganske land til å delta i.

- Med bakgrunn av situasjonen som vi er i og uten muligheten til å samle folk har fagforbundet gått sammen om den nasjonale feiringa, sier hun.

Den sentrale markeringen fra Fagforbundet vil sendes live på stream.

- Der vil det være appeller fra Hans Christian Gabrielsen, Mette Nord, Jonas Gahr Støre og Audun Lysbakken skal tale. I tillegg vil det sendes ut videosnutter, sier hun.

Hun håper at det til høsten vil bli mulig å markere dagen, dog i etterkant, mer lokalt.

- Etter sommeren håper vi at det kanskje kan bli muligheter for å samles for å feire 1. mai. Fagforbundet markerer 100 år i år. Vi håper vi kan feire sammen med flere etter hvert, sier Gundersen.

Dagen er en viktig dag å markere, mener hun.

- Ting har ikke kommet gratis. Det har vært noen som har kjempet for at vi er der vi er i dag. Det ser man kan kanskje i den situasjonen vi er inni i disse tider. Man må stå sammen for å få ting til. Vi må støtte og backe hverandre, sier hun.

Lena Khenriksen er leder i Salangen Arbeiderparti og mener i likhet med Gundersen at dagen er viktig å markere.

- Den markeres internasjonalt. Den retter fokuset mot vanlige arbeidende folk. Det er ikke poenget å ha det fri, men å minne alle på at rettighetene ikke kom av seg selv og vil forsvares. Vi må fortsette å markere dagen og snakke om den, sier hun.

Men kanskje den er ekstra viktig i en tid hvor mange permitteres, mister arbeidet og er usikre på sine rettigheter i disse tider.

- Vi ser hvor trasig det er ellers i verden, men dette påvirker også Norge. Velferdsstaten og rettigheter er viktige. Det er viktig noen parat for å hjelpe. Arbeiderpartiets motto "arbeid for alle" er kanskje ennå mer aktuelt i disse tider. Rettighetene må kjempes fram og beskyttes, sier Khenriksen.

VIKTIG: Leder i Salangen Arbeiderparti Lena Khenriksen mener i likhet med Gundersen at det er viktig å markere 1. mai. FOTO: TORBJØRN KOSMO