Salangen-Nyheter

Sjokk-oppmøte i Salangshallen:

80 Zumba-glade damer

På bildet: 80 Zumba-glade damer møtte opp i Salangshallen fredag. FOTO: JON HENRIK LARSEN

I går var det tid for å kombinere musikk og rytme med trening i Salangshallen, som en del av Siri Ratkje og Jill Haugens Zumba-turnè gjennom regionen. Hele 80 damer stilte opp til dans.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

”Zumba Fitness” er en morsom og spennende måte å trene på. Det er lettlært, og man forbrenner både kalorier samt forbedrer sin egen kondisjon. I går var de spreke damene Siri Ratkje og Jill Haugen i Salangshallen for å være instruktører til salangsværinger som ønsket å prøve en litt annerledes form for trening.

På bildet:

Alle damene var ivrige i taktene til Jill Haugen og Siri Ratkje. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Kvinnesterkt

I går kom det  80 damer til Zumba treningen som Siri og Jill tilbyr. -  Det er første gang vi har turne. Folk sier at dette er kjempeartig, og vi har fått bare gode tilbakemeldinger her på Sjøvegan, forteller Siri Ratkje til nettavisen. Det var ingen mannfolk som deltok på arrangementet fredag kveld. - Jeg tror kanskje mannfolk er litt skeptisk til å være med på dette i lag med mange damer. Men hvis det er bare Zumba for menn, så virker det anderledes har vi erfart, sier Jill Haugen.

På bildet:

Salangen-damene likte Zumba svært godt. - Man blir så utrolig glad av og være med på dette, sa Tone Sæbø. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Musikalsk trening

Musikk er en viktig del av Zumba Fitness. Musikken hjelper til de forkjellige rytmene som inngår i treningen. I går kunne personer fra 14 til 70 år få pulsen opp. - Det kom både ungdom og eldre personer til treningen. Dersom folk holder lysten, skal vi ha flere turneer i fremtiden, forteller Siri Ratkje lurt.

- Man blir så glad

Nettavisen slo av en prat med en gjeng med Salangen-damer som deltok på gårdagens Zumba- arrangement. - Man blir så utrolig glad av og være med på dette. Man får vrikket på kroppen, og det er så deilig, sier deltaker Tone Sæbø til nettavisen. Også Hege Berntsen er enig.  - Dette er helt nytt og man får så mye ekstra energi av og danse og få kroppen i aktivitet, sier Berntsen med et glødende smil.

På bildet: 

Zumba er velkommen i Salangen. Det bekreftet oppmøteantallet i går. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Kom med buss

Det var tydelig at mange damer hadde planlagt Zumba- besøket til Jill og Siri i går fredag. En busslast med damer fra Ibestad kom til Sjøvegan, bare for å være med og danse. Også damer fra Lavangen deltok under det aktive arrangementet fredag. - Det er helt rått. I regionen her så har Salangen slått Dyrøy med antall oppmøtte på turneen vår, sier Siri Ratkje entusiastisk. Lørdag ettermiddag er de to Finnsnes- damene på besøk i Barduhallen. Treningsturneen avsluttes lørdag 8. mai.