Salangen-Nyheter

Ny folkehelsekoordinator:

Å engasjere til aktivitet

Salangens nye folkehelsekoordinator er motivert til å komme i gang med sin nye jobb. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

SJØVEGAN: Allerede er det en ny folkehelsekoordinator på plass i Salangen kommune etter at vikariatstillingen til den tidligere folkehelsekoordinatoren var fullført. Nå er det Jorun Utne som har fått ansvaret med å holde salangsværingene i form.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Mandag 14. august fikk Salangen kommune ny folkehelsekoordinator. Hun heter Jorun Utne, har mastergrad i samfunnsernæring og er nylig flyttet til Salangen fra Oslo. Hun har tidligere jobbet på blant annet Høgskolen i Oslo og Akershus, men har lenge vært på jakt etter en stilling som folkehelsekoordinator.

Imponert over tilbudene

For tiden er hverdagen til Jorun å sette seg inn i kommunens nåværende folkehelsesituasjon, og de prosjektene som er iverksatt. Hun er imponert over hva som allerede finnes av tilbud og i kommunen i tillegg til alle jern som er lagt i ilden av den tidligere folkehelsekoordinatoren. - Jeg har fått en liten innføring i hva som allerede er igangsatt av prosjekter, samt det arbeidet som min forgjenger har utført. Jeg synes det er veldig mye bra hun har fått til og jeg ser frem til å fortsette der hun slapp. Dette blir utrolig spennende og interessant, det er mange varierte og utfordrende oppgaver jeg har fremfor meg nå, sier den nye folkehelsekoordinatoren.

Allerede planlagt fjelltur

Å komme i fra det urbane bylivet i hovedstaden og ut på bygda i Nord-Norge synes Jorun bare er engasjerende. Hun har allerede planlagt sin første fjelltur og ser frem til å utforske det flotte turterrenget i området. I perioden 1. til 10. september er det folkehelseuke, og hennes første arbeidsoppgave som folkehelsekoordinator i Salangen blir å opprette et helhetlig tilbud for å få folket engasjert i de aktiviteter som allerede eksisterer. - Jeg har blant annet vært i kontakt med lokale aktører for å prøve å få til et spennende opplegg, forteller hun.

Samarbeid med Frivilligsentralen

I tillegg til å være folkehelsekoordinator har hun også inngått ett samarbeid med Salangen Frivilligsentral hvor hun skal være prosjektleder for et tiltak som heter "En bedre alderdom". Her skal Utne jobbe mot å bedre aktivitetstilbudet for de eldre. - Jeg er veldig imponert over hvilke tilbud som allerede finnes her fra før, og det blir spennende å se hva jeg kan med å bidra til for å bedre folkehelsa i Salangen, avslutter folkehelsekoordinator i Salangen kommune Jorun Utne i intervju med nettavisen.