Salangen-Nyheter

Kjølenkoret med helt ny konsert:

Adventsklang og julesang

Alex Nordbakken er igjen klar for julekonsert i lag med Kjølenkoret. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

Alex Nordbakken er igjen klar for julekonsert i lag med Kjølenkoret. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN/TENNVOLL: Også i år blir det førjulskonsert med Kjølenkoret i samarbeid med Salsing-koret, hvor programmet blir mer klassisk og tradisjonelle julesanger. De samme musikerne er med i år også med tillegg av konsertoboist Anne Star.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

I fjor hadde Kjølenkoret førjulskonsert som var litt gospel- inspirert. Slik blir det ikke i år, for i år blir det klassisk og mer tradisjonelle julesanger som blir fremført. - I år har vi et helt nytt repertoar, og i tillegg har vi samarbeid med ungdomskoret Salsing som består av 14 ungdommer i alderen 13 til 19 år, og dem er utrolig flink, så publikum har absolutt noe å glede seg til. Musikerne som har vært med før, er også i år med hvor også den kjente Steinar Krogstad er på plass. I tillegg har vi barokk/konsertoboist Anne Star, som er i kulturskolen i Dyrøy med oss, så dette blir veldig bra, sier dirigent Hans Erik Børve til nettavisen.

Solister

Både Kjølenkoret og ungdomskoret Salsing har flere flotte solister. - Vi har flere solister til denne konserten, og for å gi eksempler kan jeg nevne Anette Dalbakk og Alex Nordbakken. I år står ikke "O Helga Natt" på repertoaret, men Nordbakken skal være solsist på "Den hellige Stad", for å nevne noe. Rent sangteknisk så er vi i rute med øvingene, og korene er i god trim for de forestående konsertene. Vi starter i Salangen kirke den 29. november kl 19:00, så er det  lørdag 30. november i Gratangen kirke kl 18:00, og til slutt i Lavangen kirke 1. desember kl 18:00. Så jeg er nå først og fremt spent på om vårt helt nye repertoar blir godt mottatt, og jeg gleder meg veldig til disse tre konsertene, som vi i år har kalt "Adventsklang og Julesang", sier dirigent Hans Erik Børve til nettavisen.

Annonse