Salangen-Nyheter

Buktaler og forfatter fra Lavangen:

Aktuell med ny bok

Henriksen har i mange år vært både buktaler, forfatter og etterforsker.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

I disse dager jobber han riktignok med sine tredje bok. Det er tydeligvis ikke spesielt enkelt, forteller Henriksen.

- Jeg sitter og banker hodet i veggen. Ting må være taktisk riktig i slike bøker. Det kan ikke være logiske brister. Akkurat nå er det fullstendig oppbrudd i hodet, ler Henriksen idet han forteller om prosessen bak å skrive en krimbok.

Henriksen, som har en far fra Spansdalen i Lavangen, bor for tiden i Nøtterøy i Vestfold. Der har han bodd i mange år og har før i tiden jobbet som etterforsker.

- Jeg er politiutdannet og har alltid likt den jobben. Jeg har sluttet å være heltidskomiker, men har kommet tilbake igjen. Min jobb har alltid vært å arrestere og underholde. Jeg koser meg med 30 jobber i året. Nå koser jeg meg med å lage krimbøker, forteller han.

Bortsett fra å være etterforsker og forfatter er Henriksen buktaler. I sin karriere som buktaler har han laget mange karakterer.

- Gry Kate er parodiert mye. Hun er litt vanskelig å operere. Den karakteren jeg liker best er den narkomane Jim Ronny, forteller han.

GRY KATE: Dette er en av Henriksens karakterer Gry Kate, som han spiller med østfoldsdialekt. FOTO: PRESSEFOTO

All den tid han har reist mye tidligere i karrieren for å gjennomføre buktaler- eller komikeroppdrag ønsker han nå trappe ned på reisingen.

- Nå har jeg blitt en gammel mann på 61 år. Jeg trapper sakte ned og jeg reiser mindre. Jeg bruker hele Norge, men jeg reiser ikke på den samme måten. Jeg gjør firmajobber med disse karakterene i tillegg til programledergeier, eventer og markeringer. Den gangen jeg gjorde det på TV gav det et lite løft i seertallene mine, sier han.

Den nå verdenskjente superstjernen innenfor buktaling Jeff Dunham jobbet, før han ble verdenskjent, sammen med Jan Robert Henriksen.

- Jeg har jobbet med Dunham. Han velger å plukke fram en skjelett-dukke på en jobb i New York noen år etter tvillingtårnene-terroraksjonen skjedde. Han er en av fire komikere på jobben og tar fram dukken og later som om det er en selvmordsbomber som ikke får det til. Han fikk beskjed av sjefen på lokalet om aldri å gjøre den samme sketsjen igjen. Dagen etterpå kommer han tilbake og møter en lang kø av mennesker. Han velger å gjøre den samme framvisningen om skjellettet på nytt til tordnende applaus. Resten er historie, og nå er han verdensstjerne, mimrer han.

MULLAH: Mullah er en av Henriksens andre karakterer. FOTO: PRESSEFOTO

Annonse