Salangen-Nyheter

Bok om kirkene i Troms:

- Aldri vært gjort før

Lill-Karin Nyland (t.v) og Ronny Trælvik er forfatterne til boka «Kirker i Troms». FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN: Lill-Karin Nyland (t.v) og Ronny Trælvik (t.h) har det siste året reist rundt og besøkt kirkene i Troms. De har samlet inn historier og fakta på omtrent 100 ulike kirker. - Dette har aldri vært gjort før, forteller Trælvik til nettavisen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I det siste året har Ronny Trælvik og Lill-Karin Nyland reist omkring i hele Troms for å samle inn fakta og historier rundt omkring kirkene. - Det hele begynte med at jeg har en fasinasjon av kirkebygg. I tillegg har dette aldri blitt gjort før, å ha opplysningene i et samleverk, forteller Trælvik.

100 kirker

Samlingen vil være i tre bind og omhandler hele 100 kirker i Troms. Blant disse er det blitt skrevet om Salangen kirke. «Det finnes mye interessant og spennende historier blant inventaret i Salangen kirke» står det skrevet om Salangen kirke - Vi har kun valgt å skrive om aktive kirker, som vil da være omtrent 100 kirker. Vi har pratet med folk som har en tilknytning til de ulike kirkene, sier Trælvik.

Det er skrevet flere sider om Salangen kirke i boka. Svært interessant lesning for den interesserte. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Positiv tilbakemelding

Begge de to initativtakerne er klar i sin sak om jobben med boken. - Slik bok har egentlig ikke vært etterspurt. Vi skriver om dette på grunn av interesse, men tilbakemeldingene vi har fått så langt har vært utrolig positivt. Det er vanskelig for meg å si hvilken kirke som er min favoritt, kirkene er så ulike med ulike historier, flirer Trælvik når jeg prøver å få ham til å si at Salangen har den beste kirken.