Salangen-Nyheter

– Noen må jo ta det:

Alexsander rydder opp

Alexsander Nicolai Nilsen har stått på og ryddet søppel rundt på Tennevoll foran nasjonaldagfeiringen på fredag. FOTO: JON HENRIK LARSEN

TENNEVOLL: Gatene på Tennevoll har blitt mer og mer ren. Alexsander Nicolai Nilsen tok en søppelsekk og sykkelen fatt og har brukt de siste ukene på å kaste søppel dit det skal. I går fikk han skryt av ordføreren i Lavangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I Lavangen har gatene gradvis blitt mer og mer ryddet for søppel. Innsatsen kommer fra en gutt som på egen hånd bestemte seg for å få tukt på rusk og rask som blir slengt løst i gatene. Alexsander Nicolai Nilsen tok initiativet, og bestemte på egen hånd at noe måtte gjøres. – Det er masse søppel som ligger rundt på Tennevoll. Jeg har plukket opp 7 søppelsekker, sier Alexsander til nettavisen. Han tar både beina og sykkelen fatt når han farer rundt i kommunen med søppelsekken i hånda, der det hele startet i bakgården ved sitt eget hjem, og som førte til gatene og videre der søppelet ledet ham.

Havner riktig sted

Alexander har de siste ukene vært helt alene med å få plukket opp plast, emballasje og flasker. Det sistnevnte har Alexsander klart å tjene en liten slant på vet å ta panteautomaten i bruk, men for han er det ikke pengene som spiller størst rolle. – Jeg har ikke regnet så mye på hvor mye jeg har fått, men det har blitt en del. Jeg har samlet ganske mange flasker, påpeker Alexsander. Han har stått på nesten hver dag de siste ukene, og Alexsander blir ikke å gi seg før siste rest er tatt. – Kanskje det vil ta 5 år å ta alt, men alt skal til containeren, svarer han ved spørsmål om hvor mye som søppel som gjenstår. Forhåpentligvis blir han ikke alene om søppelplukken, og hans pappa, Jimmy Nilsen håper det vil ha en smitteeffekt på flere i kommunen. – Alexsander har blitt snakket om på Facebook, og blant lokalbefolkningen. Kanskje det smitter og at flere blir å ta et tak, sier pappa Jimmy Nilsen til nettavisen.

Alexander Nicolai Nilsen får utdelt et "Prestasjonsdiplom" hos ordfører Bernhardt Halvorsen i Lavangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

- Han er et forbilde!

Det er ikke bare innbyggerne og folk på sosiale medier som har lagt merke til den store innsatsen Alexander har nedlagt i å gjøre Tennevoll ryddig og pent. Også ordfører og nabo Bernhardt Halvorsen har fulgt med på den unge søppelrydderen. I går kveld gikk han på besøk til Alexander i lag med nettavisen. - Til å være så ung, så er det et intiativ som er overraskende i dag. Han sier jo selv at han ikke vil sitte inne å spille data. Han vil være ute og arbeide i naturen. Da er ingenting bedre enn at han tar et nyttig grep om det vi voksne forsøpler. Han er et forbilde for de unge og voksne i Lavangen, sier ordfører Bernhardt Halvorsen til nettavisen.

Alexander er den eneste i Lavangen som har fått et slikt "Prestasjonsdiplom" fra ordføreren. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Prestasjonsdiplom

Som en påskjønnelse for alt arbeidet han har lagt ned i søppelryddingen, fikk Alexander et eget "Prestasjonsdiplom" fra ordføreren i Lavangen. - Det er en egen utmerkelse, "Prestasjonsdiplom". Han er den eneste i Lavangen som har fått et slikt diplom, sier ordføreren og ser på Alexander og smiler. I tilegg hadde ordføreren med seg en 100- lapp til den ivrige søppelrydderen. - Her har du 100 kroner så du kan kjøpe deg is, eller du kan legge pengene på sparebøssa om du vil, sier Bernhardt Halvorsen. Alexander takket for gaven og diplomet, og sier at pengene skal han spare til et godt formål.