Salangen-Nyheter

Juleavslutning på Sjøvegan vgs:

Allsang og julekos

Det var god stemning på juleavslutningen tirsdag. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Det var god stemning på juleavslutningen tirsdag. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Juleferien har kommet til Sjøvegan videregående skole. Avslutningen tirsdag var fylt av glade elever og lærere som kunne få med seg flere fortellinger, taler og konkurranser.

Publisert:

Annonse
Annonse

Allsang, julekos og vanvittig godt humør prydet kantina på Sjøvegan videregående skole når juleavslutninga fant sted på tirsdag. Hele skolen var samlet for å hilse god jul til alle og enhver, også på flere språk enn bare norsk. Det ble også holdt en stor quiz med hjelp av appen, "Kahoot" hvor alle kunne skrive et navn, og deretter svare spørsmålene som kom fortløpende på storskjermen i kantina. Vinneren fikk en allsang, og forestillingene fortsatte videre mot slutten, der over 20 personer representerte sine nasjoner og ønsket alle en riktig god jul og godt nyttår på sitt eget språk.

Izmat Khern ønsker alle salangsværinger en riktig god jul og godt nyttår. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Planene klar til jul

Izmat Khern er førsteårselev på Sjøvegan videregående skole, og første halvår har gått veldig bra for han. - Skolen har gode lærere og jeg er veldig fornøyd med mitt første år på helsefag. Jeg skal dra til min norske besøksfamilie og feire jul der, noe som blir hyggelig, sier Khern. Å ferie jul er ikke en tradisjon hvor han kommer i fra, men han skryter uansett godt av den norske julen. - I hjemlandet mitt feirer vi "eid" som er like etter ramadan. Den kan vel sammenlignes mest med den norske julen, selv om de feires på forskjellige tidspunkt på året, sier Khern og ønsker alle en riktig god jul.

Ida Hanstad og Kristian Starup Heisel ser fram til en flott juleferie proppet full med julemat og hygge, og ser fram til neste halvår med skolegang. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Gleder seg til neste halvår

Kristian Starup Heisel og Ida Hanstad er blant elevene på Sjøvegan videregående skole som gleder seg til jul. - Jeg skal være med familien og ikke minst spise god mat og bare kose meg. Første halvår har ikke vært noe slitsomt, men det skal uansett være godt å komme seg hjem til en velfortjent juleferie, forteller Hanstad. Heisel kan fortelle litt om den beste opplevelsen han har hatt så langt på skolen. - Aktivitetsdagen vi hadde var veldig morsom. Det var masse aktiviteter og med gode venner var det bare bra, sier han til nettavisen. Begge forventer at neste halvår skal være like gøy, og gleder seg til å lære mer på skolen.