Salangen-Nyheter

I kveld tennes den hellige ild:

Alt klart for Isogaisa

Torsdag starter den åttende Isogaisa-festivalen i Lavangen. Sjaman og Isogaisa-grunnlegger Ronald Kvernmo er svært spent på årets arrangement.

SOLØY: Nå er det ikke mange timene igjen før årets sjamanfestival Isogaisa starter i Lavangen. Folk har allerede begynt å ankomme festivalområdet, og Isogaisa-grunnlegger Ronald Kvernmo er veldig spent på årets arrangement.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Fra hele verden kommer det pilegrimsreisende til Lavangen for å være med å delta på sjamanfestivalen Isogaisa som er blitt avholdt hvert år siden 2010. Denne uken er det duket for den åttende festivalen i rekka, og sjaman og Isogaisa-grunnlegger Ronald Kvernmo har store forhåpninger til arrangementet. – Vi fikk bra med støtte fra kommunen til årets arrangement, og disse midlene har vi brukt på markedsføring noe vi nå er spente på å se resultatet av. Det ser virkelig ut til å bli en bra festival i år. Vi har fått mange fantastiske frivillige, staben er på plass og folk har begynt å strømme til, forteller sjaman Ronald Kvernmo til nettavisen.

Populariteten har skutt i været

Programmet for årets sjamanfestival er spekket med spennende aktiviteter, foredrag, og flere spennende attraksjoner. Festivalen har siden starten i 2010 bare vokst seg større og bedre, og Kvernmo er svært fornøyd med utviklingen og den stadig økende populariteten. – Da jeg startet trodde jeg aldri at Isogaisa skulle oppnå særlig popularitet, selv om jeg vet at alt man jobber med over tid vil gi resultater så har den overgått alle forventninger. Isogaisa-festivalen har nå blitt så stor at den har fått sin egen energi og sitt eget miljø, forteller Isogaisa-grunnleggeren til nettavisen.

100 åring skal lede åpningsseremonien

Torsdag starter programmet for Isogaisa 2018, og åpningsseremonien starter klokken 20:00 med tenning av den hellige ild. I år er det festivalens eldste deltaker, 100 år gamle Laila Myrhaug som har fått det ærefulle oppdraget med å åpne festivalen.