Salangen-Nyheter

Markering av verdens bokdag:

- Anbefaler unge å lese

Alexandra Johnsen (t.v.) og Mari Børve kan fortelle at de blir motivert av å lese bøker. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: I anledning verdens bokdag har elevene ved Salangen skole leseuke. Hver av elevene får et lodd for hver tiende side de leser. - Dette oppmuntrer meg til å fortsette å lese, sier Alexandra Johnsen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Førstkommende søndag markeres verdens bokdag over hele verden den 23. april. Dette markeres hvert år. I den forbindelse har elevene ved Salangen skole leseuke. Elevene Alexandra Johnsen og Mari Børve kan fortelle at gjennom leseuka skal alle elevene lese en bok, og for hver tiende side de leser får de et lodd som gir de muligheten til å vinne ulike premier. - Det er oppmuntrende å lese når man vet at det er en premie bak, ler Mari Børve ovenfor nettavisen.

Mari Børve oppfordrer flere til å besøke biblioteket som kan komme med flere gode anbefalinger. FOTO: ALEKSANDER WALØR

- Få flere av å lese

I tillegg til lesingen har elevene blitt tildelt en lesebingo der de må gjøre ulike oppgaver for å krysse av feltene. Oppgavene kan være fra å lese under et bord, til skolen, lese på nett, med mer. Jentene sier at de har snart bingo, men mangler et felt der de må snakke ut i media før de kan krysse av feltet. I den forbindelse anbefaler Mari Børve at flere begynner å lese. - Det er bra å få flere til å lese, for da blir man mer kulturell, oppfordrer Børve ovenfor nettavisen.