Salangen-Nyheter

Prisen "Årets Salangen-stjerne 2021"

Andrine fikk årets stjerne

Redaktør Jon Henrik Larsen overrekker prisen

Prisen "Årets Salangen-stjerne" er en fast årlig pris som redaktøren av Salangen-Nyheter deler ut til en person eller lag/forening i Salangen som har gjort noe godt for befolkningen og som har skapt glede for andre. Kandidater til prisen nomineres igjennom at dere leserne sender inn navneforslag på kandidater igjennom desember måneden. 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

I år kom det inn totalt 73 forslag på personer og lag og foreninger som dere lesere mente var aktuell for prisen "Årets Salangen-stjerne- 2021". Prisen består av en flott julestjerne som skal lyse opp i jula for prisvinneren og være et symbol på takknemlighet fra leserne av Salangen-Nyheter. Også hederlig omtale hører med prisutdelingen.

I blant forslagene i løpet av desember som kom inn til vår redaksjon, så dukket det opp en flott ung jente med et stort hjerte i Salangen!. Hun valgte å bruke store deler av sin juleferie hjemme fra skole og studier til å gjøre noe for andre som trenger det.

Andrine Daleng har vært veldig engasjert i prosjektet som hun har kalt for "Omvendt julenisse Salangen".

Konseptet går ut på at det står en handlevogn på Extra Sjøvegan, der folk kan kjøpe varer, og sette i vogna. Varene blir fordelt ut blant de som kjenner at det kan være godt med noe ekstra til jul. I dagens samfunn har ikke alle det like greit, både i forhold til covid- 19, og ellers at strømprisene har steget radikalt. Derfor kom ideen fra Andrine om å lage en lokal innsamlingsaksjon med varer fra butikken.

Les mer:

Andrine vil hjelpe andre i jula

*Saken fortsetter under bildet*

Andrine Daleng viser frem handlevogna som har vært brukt for å samle inn mat til folk som trenger det før jul. FOTO: JON HENRIK LARSEN.

Ble overrasket over prisen

Da Andrine var gjest i programmet "Julestemning" på Salangen-Nyheters Web-TV kanal og SN DAB-Radio den 22.desember fikk hun overraskende vite nyheten om at hun var den utkårede prisvinner av "Årets Salangen-stjerne 2021". Noe hun ble svært overrasket og glad for. Hun har hørt om prisen, og om andre salangsværinger som har fått denne opp igjennom årenes løp.

- Det er jo veldig stas for meg å få denne prisen, og dette var så overraskenede og uventa for meg. Setter stor pris på dette og at folk har sendt inn forslag på at nettopp jeg skulle motta "Årets Salangen-stjerne", sier Andrine Daleng svært glad.

Dobbel glede

Det er ingen tvil om at den unge og aktive Salangen-jenta har et stort hjerte for sine medmennesker.

- Dette blir jo på en måte dobbel glede for meg. For det første å se det engasjementet folk viser ved å gi gaver til mitt prosjekt ”Omvendt Julenisse”, ved å gi så mange gaver til dette. Det andre er at folk stemmer for at nettopp jeg skal motta og fortjene prisen "Årets Salangen-stjerne"!. Jeg vil takke alle som har gitt gaver og i tillegg har stemt på meg for at jeg fikk denne prisen, sier Daleng til nettavisen

Kan bli en tradisjon

Etter at årets aksjon med "Omvendt julenisse" i Salangen ble en stor suksess, så tenker den unge jenta med det varme hjertet, at dette kan bli noe man kan gjøre årlig i Salangen.

- Jeg ser ikke bort fra at dette kan bli en tradisjon her i Salangen, ut fra hva jeg opplever dette betyr for den enkelte, avslutter en fornøyd og glad Andrine som takker og ønsker alle en riktig god jul til alle som har bidratt til hennes aksjon "Omvent julenisse".