Salangen-Nyheter

Givergleden er utrolig stor blant folk

Andrine vil hjelpe andre i jula

Andrine Daleng har tatt initiativet til aksjonen hun har kalt for "Omvendt julenisse". Nå fylles handlevogna på Extra Sjøvegan flere ganger med varer som folk ønsker og gi andre mennesker som trenger det i julehøytiden. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Hun bor i Meråker til daglig for å studere, men i jula er hun hjemme hos mor og far på Laberg. Og opp i all julefritiden tar Andrine Daleng initiativet til å danne et konsept som skal hjelpe flere i samfunnet med å kunne få hjelp i julehøytiden. Hun har etablert konseptet "Omvendt julenisse".

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Konseptet går ut på at det står en handlevogn på Extra Sjøvegan, der folk kan kjøpe varer, og sette i vogna. Varene blir fordelt ut blant de som kjenner at det kan være godt med noe ekstra til jul i år.

Handlevogna har stått siden onsdag denne uka, og allerede har Andrine vært og tømt den fulle handlevogna for varer flere ganger.

- Ideen fikk jeg etter at jeg så at det var gjort slike ting andre steder i landet, og da tenkte jeg at det måtte kunne gjøres her i Salangen også. Derfor har jeg som initiativtaker til dette fått et samarbeid med Extra Sjøvegan, som var veldig positiv til denne ideen. I tillegg så samarbeider jeg med Frivillighetssentralen i Salangen (SAFA) her på Sjøvegan som hjelper meg med å ta i mot henvendelser og dele ut varene. Hittil har jeg høstet gode tilbakemeldinger, og det er allerede kommet mange forskjellige varer i handlevogna, og den blir fort full, forteller den unge initiativtakeren Andrine Daleng til nettavisen.

Forskjellige artikler

I dagens samfunn har ikke alle det like greit, både i forhold til covid- 19, og ellers at strømprisene har steget radikalt.

- Tenker det er flere som kjenner at det kan være ekstra vanskelig rundt juletider, og derfor er det greit at vi kan være med å hjelpe til. Det viser seg at givergleden er stor. Vi har fått inn alt fra godteri, brus, middagsvarer, bakervarer, juleblad, hygieneartikler, leker og pynteting og klær for å nevne noen av gavene. Derfor så oppfordrer vi folk som har behov for litt ekstra til jul å melde seg enten direkte til meg på telefon 953 02 895 eller via SAFA på telefon 905 95 086. Dersom det er lettere å melde seg via en bekjent kan man gjøre det, eller man kan også gi oss et tips dersom man kanskje kjenner noen som ville blitt glad for litt ekstra til jul. Handlevogna blir stående på Extra til og med 22. desember. Etter dette vil den bli tømt igjen og vi vil da fordele gavene ut fra de behovene som har meldt seg, og få det utlevert på lille julaften, sier Daleng.

Andrine Daleng har allerede vært flere turer innom Extra Sjøvegan og tømt handlevogna for varer, fra gavmilde mennesker som ønsker og gi til andre i julehøytiden. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Andre ting

En slik håndsrekning som dette i disse tider er jo absolutt satt stor pris på av folk. Det at noen bryr seg og viser giverglede til noen som trenger litt ekstra.

- Ja, jeg erfarer at givergleden er stor her i Salangen. Gavene tenker jeg kan gå til personer som kjenner at i år kan det være godt med noe ekstra. Jeg har så langt fått inn henvendelser fra to personer som ønsker hjelp. Jeg oppfordrer derfor nå enslige, par, lavinntektsfamilier eller andre som av ulike årsaker kjenner at det kunne vært godt med noe ekstra i juletiden, til å ta kontakt med oss. Dersom det er personer utenfor Salangen, i nabokommunene, som trenger det, kan disse også ta kontakt med oss. Så kan vi ordne slik at de får evt. hentet varer her på Sjøvegan, eller kanskje kan få det transportert hjem til seg. Vi må se, sier Andrine engasjert.