Salangen-Nyheter

Konfirmantene støttet oppom Kirkens Nødhjelp:

Annerledes bøsseaksjon

Mia Sofie Eggen Tofteng (t.v) og Lars Marius Jenssen (t.h) er to av konfirmantene som samler inn penger. FOTO: MARILEE GOULET

Årets konfirmanter var tirsdag å se utenfor Extra Sjøvegan. Her var de samlet for å samle inn penger til årets fasteaksjon for Kirkens Nødhjelp. Årets aksjon har som formål å gi rent vann til land som har mangler vann.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Alternativ dør til dør-innsamling

Denne tirsdagen skulle de egentlig vært bøssebærere i Salangen, men på grunn av coronaviruset har konfirmantene nå funnet en ny måte å samle inn penger på. Derfor sto de utenfor Extra med en stor plakat som de har laget selv. Her kunne kunder og andre se og bli fortalt hva pengene går til og hvordan folk kan gi penger. Konfirmantene hadde også limt på bilder av land som er representert i årets aksjon.

- Fasteaksjonen er hele denne uka. Vi bruker jo dagen i dag til å gå med bøsser, men ikke i år. Derfor finner du oss her. Konfirmantene har hatt undervisning om både rettferdighet og solidaritet, noe som passer bra, sier sogneprest i Salangen, Grete Glemmestad. Hun forteller også at konfirmantene i forkant av denne dagen har lagt ut informasjon om aksjonen på sosiale medier.

Konfirmantene sto med plakat utenfor Extra- butikken på Sjøvegan. FOTO: MARILEE GOULET

Ikke bare for at man er konfirmant

Mia Sofie Eggen Tofteng forteller at hun velger å stå der.

- Jeg kunne valg å være hjemme, men dette er et godt formål og et viktig budskap. Derfor er jeg her. Det er også et morsomt og fint alternativ ettersom coronaen gjør at vi ikke kan gå dør til dør, sier Tofteng.

Lars Marius Jenssen syns også det er bra.

- Vi har spredt budskapet til venner og familie og responsen har vært fin. Dette er en oppgave til oss konfirmanter og da stiller man selvfølgelig opp. Det er jo en fin ting, sier Jenssen.

For 250.- kan du gi èn person vann resten av livet sto det på plakaten.