Salangen-Nyheter

Renovert i Salangen kulturhus:

Ansiktsløft på storsalen

Kultursjef i Salangen kommune, Kurt Jan Kvernmo viser stolt frem storsalen. FOTO: SANDER JOHANNES KARLSEN

Salangen Kulturhus holder på med å få store ansiktsløft både inn- og utvendig. Mye gjøres i forbindelse med 150 års jubileet til Salangen kommune.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

I storsalen har det nå blitt malt ny farge på vegger og nytt strøk på scenegulvet. Det er også montert lerret foran sceneteppet med ny laserprojektor, samt kameraer i salen tilrettelagt for møter i regi av kommunen. Det skal også byttes ut gardiner iløpet av kort tid.

Brukerne av kulturhuset har nå fått mye bedre vilkår nå enn før.

Salen som i dag huser både amfi og scene er nå mer et møterom eller konferansesal enn det tidligere har vært.

– Vi har også fornyet lyssystemet til ett som faktisk virker, både med dimming og for kinoens bruk, sier kultursjef i Salangen, Kurt Jan Kvernmo.

Han forteller at kommunen har fått penger til å utvikle og fornye kulturhuset. Foreløpig er det kun storsalen det er gjort noe med.

Han røper likevel planer om oppgradering av kjøkkenet med lysthuset.

– Nylig fikk vi tilbud på stålbenker som er bedre tilrettelagt enn tidligere innredning som trakk inn vann. Det blir nesten et industrikjøkken, men det skal ikke være et kjøkken hvor maten lages fra bunnen av. Det skal være et anretningskjøkken for at man skal kunne kjøpe catering og dandere her før servering.

I tillegg ønsker kultursjefen å oppgradere kjølelageret med å lage et kjølerom i foajeen i kulturhuset. På utsiden gjøres det arbeid med forskjønning.

Han forteller at han innen uken ser for seg å få kostnadsberegnet planene ferdig og sendt dem videre til teknisk etat og kommunens ledergruppe.