Salangen-Nyheter

Frisørene i Salangen:

Åpner salongen mandag

MANDAG: Mast Frisør AS åpner mandag. Her er frisør, styremedlem og medeier Stine Benjaminsen avbildet. FOTO: TORBJØRN KOSMO

SJØVEGAN: Mast Frisør AS, Salong Lilleng og KlippeKari i Salangen har i seks uker hatt stengt på grunn av koronapandemien. Mandag åpner alle dørene igjen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2020 kl 00:00

I omlag seks uker har Mast Frisør AS holdt lokalene stengt på grunn av koronapandemien.

Riktignok er frisørsalongen som ligger lokalisert på Sjøvegan klar for å åpne dørene igjen mandag.

- Det blir litt nye rutiner nå hvor vi sørger for at kundene spriter hendene når de kommer og når de går. Vi har markert på arbeidsplassen hvor kunder og ansatte kan og ikke kan gå. Vi spriter ned betalingsområdene. Vi har gitt beskjed til alle kundene om at de må være presise til timen slik at man slipper ansamlinger av folk og at folk slipper å vente. Vi har gjennom ført smittevernskurs og ommøblert sittegruppa. Vi har også fjernet elementer som kan bidra til at folk kommer nærmere enn det som er anbefalt, sier frisør, medeier og styreleder Stine Benjaminsen til nettavisen fredag.

Hun forteller at pågangen har vært stor og at det er mange som tar kontakt gjennom telefon og gjennom oppmøte.

- Det er mange som har blitt glad når vi har ringt og sagt at vi kan klippe igjen. Når du plutselig ikke har noen form for inntekt på seks uker så er det problematisk. Vi er et AS og vi har fått dagpenger i løpet av denne tiden. Det hadde nok vært vanskeligere hvis man hadde vært vanskeligere hvis man hadde vært et enkeltmannsforetak. Det har gått bra og jeg håper at hjulene begynner å snurre igjen, sier hun.

Behovet for klipp har det ikke manglet på blant salangsværingene, forteller hun.

- Vi har merket det godt. Det er mange som har ringt og mange har vært innom, men jeg har merket det best når jeg har vært på butikken. De fleste vet hvem vi er, påpeker hun.

Noen behandlinger har blitt fjernet fra listen over hva som er mulig å gjøres på frisørsalongen.

- Vippefarging, forming av bryn, trimming og klipping av skjegg har vi ikke mulighet for å ta nå, sier hun.

Hun råder folk til å møte nøyaktig når timene skal avholdes.

- Vi vil oppforde folk til å ta turen i kontrollerte former. Vi setter opp litt lengre tid på hver kunde slik at vi rekker å vaske over alle områder, sier hun.

OPPMERKING: Det er merket hvor frisørene og kundene kan oppholde seg. Ingen får lov til å bevege seg innenfor det oppmerkede området bortsett fra kunden og frisøren, forteller Benjaminsen. FOTO: TORBJØRN KOSMO