Salangen-Nyheter

Ibestads nye rådhus:

Arbeidet har startet

UNGDOMSSKOLE BLIR RÅDHUS: Her skal rådhuset flyttes inn i. Avbildet er Rolløya ungdomsskole. FOTO: ARKIV

HAMNVIK: Tidlig i forrige uke startet arbeide med å ombygge ungdomsskolen på Rolløya til nytt rådhus.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Nærmere bestemt tirsdag var dagen da arbeidet startet.

Nettavisen har tidliger skrevet om prosjektet som nå er i gang. Den gangen sa leder i teknisk avdeling i Ibestadkommune Trond Hanssen dette:

- Det er mye som skal bygges om. Det er gamle klasserom som skal tilpasses for å lage kontorer. Rådhuset, administrasjonen og en ungdomsklubb skal inn der. Det er sånn at vi får plass til de som vi har i administrasjonen i dag. Noen kontorplasser blir flyttet på, fortalte han.

Arbeidet er nå i gang og det er noe som gleder ordfører Dag Sigurd Brustind.

- Det er godt å være i gang med prosjektet. Jeg ser fram til den dagen det blir ferdigstilt, sier han mandag ettermiddag.

Etter planen skal arbeidet være ferdig i september. Brustind opplyser at det planlegges en åpen dag for publikum kombinert med innflytting i oktober.

I en Facebook-post på egen profil har ordfører Brustind tatt til orde for å oppkalle veien inn til rådhuset etter Emma Olsen som ble valgt inn som første kvinnelige kommunestyrerepresentant i 1934.

- Hun var den første kvinnelige kommunestyrerepresentanten og gikk foran på et område hvor det ikke var andre kvinner som var med. Det er noe som krevde mot. Vi vil verdsette henne ved å bruke det navnet, sier han.

Det skal ha vært på høy tid å bytte ut lokalitetene til rådhuset, mener han.

- Det gamle rådhuset tilfredsstiller ikke kravene for universell utforming og inneklima eller brann. Det er også veldig dårlig vedlikeholdt, forteller han.

GLEDER SEG: Ordfører i Ibestad kommune Dag Sigurd Brustind gleder seg til de nye rådhuslokalene er ferdige. FOTO: PRESSEBILDE