Salangen-Nyheter

Tar vare på historiene:

Årboka er nå ute

Redaktør Jostein Sagerup (t.v) og leder i Salangen Historielag, Eliseus Rønhaug er veldig fornøyde med årets utgave av Årbok for Salangen. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: I går ble den 31.utgaven av boka Årbok for Salangen sluppet. I denne utgaven har det blitt gitt et ekstra stort kapittel med bilder og tekster for markeringen av 75 år siden krigsutbruddet i Norge.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Årboken inneholder historier og fakta fra Salangen, både i ny og gammel tid. Det første leseren møter på omhandler historien rundt Salangens egen festdrakt. - I flere år har både Ragnhild Fjeldstad og Elsa Hauglid Fjeldstad jobbet med å bli ferdig med Salangens egne festdrakt. Motivet i sølvet er hentet fra ulike symboler i Salangen. De jobber fortsatt med å bli ferdige med herreversjonen, forteller redaktøren Jostein Sagerup. Det er også noen minneord om den kjente soknepresten og ordføreren Per Tønder, som gikk bort seint kvelden den 18. juli i år. Han var en kjent mann i Salangen og ble nesten 105 år gammel. I tillegg er det en begripende vandrehistorie om en familie som reiste fra Salangen over til Canada fra 1920-årene og utover. Her beskrives det hvordan det var å leve og livnære seg i Canada.

Krigen

Det som er nytt i årets utgave er at det er blitt gitt ekstra plass for bilder og fortellinger fra krigens dager, for å markere at det er 75 år siden krigsutbruddet i Norge. En av historiene er skrevet av Odd Løkkevik og skildrer et møte med en ung tysk soldat som var stasjonert på Rørbakken. Hvor han i dag takker for den vennligheten han møtte som ung soldat under krigen.

Anbefalinger

I år er det 900 eksemplarer som skal selges bort av årboka. Både Eliseus Rønhaug og redaktør Jostein Sagerup er veldig fornøyde med årets utgave. - Årets utgave inneholder varierte tekster fra ny og gammel tid. Boka speiler et samfunn som stadig er i utvikling. Det har vært et helårsarbeid, men jeg sliter meg ikke ut. Det er interessant å samle inn historier, jeg har allerede halve boka for 2016 klar, sier Sagerup avslutningsvis til nettavisen.

Salget av årboka vil være dør til dør, ellers kan boka kjøpes på Narvesen og Best på Sjøvegan, eller på Coop Extra i Bardu. Boka kan også bestilles ved å sende e-post til jossag@online.no