Salangen-Nyheter

Det spirer i Salangen:

Årets første hestehov!

Denne hestehoven er observert i grøfta nedenfor skolen. FOTO: TOVE RAUHALA HAUGLID

SJØVEGAN: Sammenlignet med i fjor ble den første hestehoven observert seint mars rundt U4-området i Salangen. I år har allerede den første blitt sett i Salangen, nesten hele to måneder tidligere fra i fjor.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

I følge den nettbaserte leksikonet Wikipedia blomstrer hestehoven fra mars til mai, noe som gjør det underlig at man allerede nå kan se hestehoven spire i Salangen allerede i midten av februar. Den første hestehoven har blitt observert på Strandveien i grøfta nedenfor skolen. Hestehoven vokser stort sett overalt der det er næringsrik jord, noe som kanskje er årsaken til at den har begynt å blomstre på dette området.

Gledelig ugress?

Blomsten er en fast vårtegn hvor enn de dukker opp, og de som først spirer bringer ofte en gledelig smil for de som har overlevd nok en nord-norsk vinter. Hestehoven opptrer ofte som ugress, i og med at det kan være svært vanskelig å fjerne for godt, men når de oppdages tidlig på året blir de kanskje ekstra verdsatt, slik som hestehoven som ble obeservert i Strandveien. Hestehoven ligner på løvetann, men vises i tidlig på våren før løvetann blomstrer.