Annonse
Salangen-Nyheter

Salangen med to ordførere:

Ariane var ordfører

Ariane Daleng fikk prøve seg som ordfører for en dag. Hun fikk til og med prøve ordførerkjedet mens hun var på jobb. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Ariane Daleng fikk prøve seg som ordfører for en dag. Hun fikk til og med prøve ordførerkjedet mens hun var på jobb. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Skoleeleven ved Salangen skole, Ariane Daleng var i går på utplassering og skulle prøve seg i arbeidslivet. Hun gikk for noe unikt, hun ville prøve seg som ordfører for Salangen kommune.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

I går var Ariane Daleng på utplassering i arbeidslivet, og hun gikk for å prøve seg som ordfører i Salangen, og i lag med Sigrun Wiggen Prestbakmo kunne hun slå hull i myten om at ordførere har en enkel jobb. - Jeg trudde ikke at en ordfører hadde ansvar for så mye. Sigrun jobber veldig mye, og nå forstår jeg at det ikke bare er småting som blir gjort i kommunehuset, sier Daleng til nettavisen.

Ordføreryrket

Yrkesvalget til Daleng var klart fra starten. - Da jeg skulle velge hvor jeg skulle på utplassering sa folk at jeg kunne jobbe på skolen, men alle vet hvordan skolen fungerer. Jeg ville derfor prøve noe litt annerledes. Da tenkte jeg å prøve meg som ordfører, forteller Daleng til nettavisen. Hun kan også fortelle at de resterende dager denne uka blir hun å jobbe seg frem mot tentamen, men hun slår fast at hun er veldig fornøyd med å ha prøvd seg som ordfører.

Åpen dør

Sigrun Wiggen Prestbakmo er veldig fornøyd med arbeidet som Daleng har gjort som ordfører. - Det har vært veldig trivelig å ha Ariane på besøk, og hun har stått på som bare det i dag, sier Prestbakmo til nettavisen. Hun kan fortelle at de blant annet har skrevet  brev til samferdselsministeren, lært om hvordan en kan etablere bedrifter i Salangen, de har også vært i møte med den strategiske ledelsen og diskutert planstrategier. Prestbakmo sier at døra til kontoret hennes er åpent hele tiden, og hvem som helst kan titte innom for å lære litt om hvordan det er å være ordfører hvis de er interessert.

Annonse