Salangen-Nyheter

Elever vil på studietur:

Utsetter klesbyttedag til over nyttår

Kristina Nilsen Storvoll (t.v) og Nathalie Vesth Bendiktsen (midten) og Oda Haugland (t.h) er alle elever i spanskklassen på vg2 på Sjøvegan videregående i år. Den 17.desember arrangerer de julemarked og klesbyttedag i skolens kantine.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Kristina Nilsen Storvoll (t.v) og Nathalie Vesth Bendiktsen (midten) og Oda Haugland (t.h) er alle elever i spanskklassen på vg2 på Sjøvegan videregående i år. Den 17.desember arrangerer de julemarked og klesbyttedag i skolens kantine. Foto: Jon Henrik Larsen

De tre elevene i spansk-klassen ved Sjøvegan videregående skole ønsket og arrangere klesbyttedag. Planen var å gjøre det før jul, men på grunn av sykdom er det nå utsatt til over nyttår.

Publisert:

Sist oppdatert: 19.12.2022 kl 20:46

Annonse
Annonse

Det er ingen tvil om at elevene Oda Haugland, Kristina Nilsen Storvoll og Nathalie Vesth Bendiktsen er engasjerte like før jul. De skulle etter planen arrangere julemarked og klesbyttedag den 17.desember i kantina på Sjøvegan videregående skole.

- Dette blir en koselig dag for å kunne bytte klær og finne julegaver til venner og familie. I tillegg håper vi at folk som har noe de vil selge, kan kjøpe seg et bord og delta på julemarkedet vårt, sier Nathalie engasjert.

Eneste elever

De tre jentene er de eneste elevene som utgjør spansk-klassen på vg2 på Sjøvegan videregående skole dette året.

- Det er litt artig at vi er bare tre elever. Men vi har hatt spansk sammen siden ungdomsskolen, og har det enda også på videregående sammen, sier Kristina og smiler.

Hun tror at salangsværingene kan være interessert i å besøke julemarkedet deres den 17.desember.

- Ja, dette er jo absolutt en fin mulighet til å finne seg selv noe fint til jul, eller kanskje finne en brukt julegave til noen før jul. Det er jo mye omtalt for tiden at gjenbruk er en fin ting til julegave, sier Oda.

Slik ser klesbyttelappene ut som du kan bruke for å bytte til deg klær på arrangementet til de tre elevene 17.desember.

Slik ser klesbyttelappene ut som du kan bruke for å bytte til deg klær på arrangementet til de tre elevene 17.desember.

Kjøpe bord

De tre jentene har ordnet det slik at de som ønsker og delta på julemarkedet og selge ting kan bestille og kjøpe bord for salg. Dette koster kun kr. 100,-.

- For å delta på klesbytte betaler du 100,- kroner. 1 plagg gir en klesbyttelapp, sier Nathalie bestemt. Hun viser samtidig lappene de har laget i anledning dagen.

Tar i mot klær

De tre jentene understreker at de på fredag 16.desember fra kl. 16.00-17.00 vil være i skolens kantine og ta i mot klær som folk ønsker og bytte bort.

- Det blir selvsagt også kafe i anledning arrangementet. Vi ønsker og lage dette til en sosial møteplass også denne lørdagen. Alle inntektene vi får på denne kafeen, julemarkedet og klesbytte- eventet vil gå til å dekke studieturen vi skal ha med lærer til Madrid sommeren i 2023, sier Kristina forventningsfullt.

De som ønsker og bestille bord for å selge i kantina under markedet den 17.desember, kan ringe Nathalie Vesth Bendiktsen på telefon: 411 42 829.