Salangen-Nyheter

Inntektene går til Rosa Sløyfe og kreftsaken

Arrangerer lavterskel-løp

Veronika Nordseth Daleng (t.v) og Tonje-Helen Gundersen (t.h) er initativtakere til lavterskelløpet for brystkreftsaken lørdag på Sjøvegan. FOTO: JON HENRIK LARSEN

I morgen lørdag skal Kreftforeningen og Brystkreftforeningen ha stand utenfor Extra på Sjøvegan. Dette i forbindelse med årets aksjon av Rosa sløyfe. Dette skjer flere steder i Midt-Troms denne helga. Tematikken i år er tidlig oppdagelse av brystkreft. Pengene som samles inn skal gå til forskning på dette.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Men i Salangen blir det ikke bare stand som skal stå i fokus for å syneliggjøre brystkreftsaken. Her har to unge og spreke damer tatt initativ til et lavterskel- løp som går av stabelen lørdag formiddag. Inntekten av aksjonen med løpet skal selvsagt gå til Brystkreftforeningen.

Det er Tonje-Helen Gundersen og Veronika Nordseth Daleng som tirsdag kveld satt og kjente på at de ønsket å bidra til å samle inn penger til aksjonen, og når de så at det skulle arrangeres en stand utenfor Extra- butikken lørdag, ble tanken om et lavterskel-løp en realitet.

– Vi vet jo fra før at det skal holdes Rosa sløyfe-løp i Bardu og i Målselv. Da ble vi enige om at dette kunne gjøres i Salangen også, sier Tonje-Helen Gundersen til nettavisen.

Vil bidra med noe

Tonje-Helen og Veronika vil så gjerne bidra på sin måte, da begge to har god kjentskap til kreft i nære relasjoner.

– Løpet vi arrangerer lørdag fra kl. 11.00 til 13.00 går ut på å springe rundt Extra-butikken her på Sjøvegan. Dette er ikke en konkurranse på noen måte. Du kan også velge å gå. Her kan alle være med og bidra til denne viktige saken, sier Veronika Nordseth Daleng til nettavisen.

Det vil også være mulig og kjøpe effekter på Brystkreftforeningens stand. Dette vil også være med å bidra med kroner og øre til saken.

– For hver runde de som deltar i løpet går rundt Extra-butikken, så kan de velge å gi et valgfritt beløp eller ti kroner og vippse dette til 761012 når de er ferdige, sier Gundersen.

Lisbeth Løkse er medlem i Kreftforeningens lokallag på Finnsnes. Hun vil lørdag stå på stand utenfor Extra Sjøvegan og informere om saken og selge effekter. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Lisbeth Løkse er medlem i Kreftforeningens lokallag på Finnsnes. Hun vil lørdag stå på stand utenfor Extra Sjøvegan og informere om saken og selge effekter. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Næringslivet er utfordret

Gundersen og Nordseth Daleng har et klart mål om å samle inn 20.000 kroner i løpet av lørdagen. De har utfordret næringslivet i Salangen også til å delta.

– Vi har 13 bedrifter som har meldt seg på så langt, og vi håper at enda flere bedrifter i området tar utfordringen, forteller Gundersen, som håper at lørdagens event i sentrum av Sjøvegan skal både være artig og nyttig.

– Det er en ting du må få med deg til slutt, sier Tonje-Helen til nettavisens skribent. Vi håper at folk møter opp i rosa klær og er med på å fargelegge sentrum i rosa for denne viktige saken, sier Gundersen avsluttende.