Salangen-Nyheter

Besøkte Salangfisk AS:

- Artig med besøk

Det var mye for elevene å lære under besøket hos Salangfisk AS. Kanskje det er noen framtidige smoltanlegg-arbeidere i dette kullet?. FOTO: SALAKS AS

Det var mye for elevene å lære under besøket hos Salangfisk AS. Kanskje det er noen framtidige smoltanlegg-arbeidere i dette kullet?. FOTO: SALAKS AS

SALANGSVERKET: På tirsdag besøkte VG1 Elektrofag på Bardufoss VGS Salangfisk for å se med egen øyne hvordan et moderne smoltanlegg fungere. - Det er alltid artig å få besøk, forteller Karl Erik Bekkeli.

Publisert:

Annonse
Annonse

39 elever fra VG1 Elektrofag tok turen hele veien fra Bardufoss Videregående skole til Salangen, for å besøke Salangfisk denne tirsdagen. Elevene fikk et lite innblikk i hverdagen til de ansatte ved anlegget, og prosjektleder ved Salaks AS, Karl Erik Bekkeli syntes det var tøft å få et slikt besøk like før jul. - Det er ikke så vanlig at vi får besøk fra hele klasser, så det var artig når de tok turen innom oss. Vi fikk vise litt av hva vi har på anlegget, og hva vi kan gjøre. Moderne smoltanlegg er veldig automatisk, så det er mye relevant for deres fag å lære av her, sier Bekkeli til nettavisen.

Elevene flokket seg rundt det forskjellige utstyret som de ansatte ved Salangfisk AS jobber med. FOTO: SALAKS AS.

Biologi og teknologi

Bekkeli deler med nettavisen at de faktisk har en ansatt som har sin bakgrunn av Bardufoss videregående skole, og han mener utdanningen er en god kompetanse å ha med seg. - Det er alltid best å kunne se selv hva vi driver med. Det er 50 prosent biologi, og 50 teknologi, så vi har flere oppgaver å jobbe med enn bare fisk og vann, sier Bekkeli og ler. Dagen avsluttet med en tur til Mazhars Grillbar hvor de fikk 15 nystekte pizzaer for alle elevene, lærerne de ansatte ved Salaks og Salangfisk. - Det var en god lunsj, og Mazhar leverte veldig kjapt på kort tid. Det kunne ikke ha blitt bedre, avslutter Bekkeli.

Dagen ble avsluttet på Mazhar's Grillbar hvor alle fikk seg noe godt å bite i. FOTO: SALAKS AS