Salangen-Nyheter

Var en stor mann i Salangen-samfunnet:

Avduket Tønder- merke

Det var en flott avdukning av minnesmerket etter Per Tønder. FOTO: GURO BJØRNSUND

SJØVEGAN: Bautaen av Per Tønder, en mann som hadde stor betydning for lokalsamfunnet Salangen, ble fredag avduket av hans datter Liv Tveit. Hennes to brødre var også tilstede sammens med befolkningen i Salangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 02.07.2017 kl 00:00

ANNONSE
Annonse

En stor og historisk dag i Salangen, hvor ca 40 personer var samlet nedenfor Salangen kirke, da den flotte bautaen av Per Tønder ble avduket av datteren, Liv Tveit. Sønnene Johan Kristian og Bård Tønder var selvsagt også tilstede ved den historiske begivenheten. - Dette var en fin og verdig minnesmarkering av vår far, Per Tønder, og en ære for meg å få avduke den. Det betyr mye for oss etterkommere at det er blitt reist et slikt spesielt og fint minnesmerke, sa datteren Liv Tveit til nettavisen.

Betydd mye

Allerede den 16. mars 2016 ble minnesmerkekomiteen oppnevnt. - Arbeidet med bautaen startet av komiteen som bestod av Terje Bertheussen, Jon Kristian Anker, Svein Ivar Strømseth og meg Eliseus Rønnhaug hvor jeg ble leder av komiteen. Vi har fått mye god hjelp for å kunne realisere dette prosjektet, så jeg må bare takke og berømme alle som har bidratt for å få til dette, sier en stolt og engasjert leder av Salangen historielag, Eliseus Rønnhaug til nettavisen.

Ideer og vyer

Per Tønder sådde spiren til det som er i Salangen i dag.- Ja det kan man så absolutt si. Han var jo sogneprest og ordfører i Salangen, i tillegg fikk han utrettet mye som har stor betydning for kommunen i dag. Blant annet kan nevnes at arbeidet med å få den vidergående skolen til Salangen, var noe av det han ivret og jobbet for. Han var en mann som var utrolig framsynt og hadde ideer og vyer om å skape og få til noe som kom innbyggerne og Salangen- samfunnet til gode, som vi ser noe etter i dag. Så han fortjener å få en bauta etter seg, til minne om alt han fikk til, avslutter Eliseus Rønnhaug til nettavisen.

Minnesmerket av Per Tønder står utenfor Salangen kirke. FOTO: GURO BJØRNSUND

ANNONSE
Annonse