Salangen-Nyheter

Mattilsynet har tatt en avgjørelse:

Avvikler dyrehold på gården til mannen som ble drept

Mattilsynet har siden fredag ettermiddag vært inne med ressurser og tatt vare på dyrene på gården på Røkenes i Lavangen der en mann på 49 år ble skutt og drept av politiet. Foto: Jon Henrik Larsen

Mattilsynet har mandag bestemt at de velger å avvikle dyreholdet på gården til den 49 år gamle mannen som ble skutt og drept av politiet på Røkenes i Lavangen natt til fredag i forrige uke.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 13.12.2022 kl 20:13

Annonse

I følge Mattilsynet skal det være et stort antall drektige kyr på gården i dag. Disse kan dermed bli slaktet. Det er i dag, i følge Mattilsynet hele 71 storfe på gården.

Dyrevelferd

Siden hendelsen var et faktum på fredag har Mattilsynet forsikret seg om at dyrene ble ivaretatt. Dyrene har hele tiden hatt tilsyn og stell. Dette så nettavisens journalist selv på åstedet fredag kveld.

I en slik spesiell sak som dette er vil det være mange ulike hensyn som må taes. Men dyrevelferden går foran alt

Regiondirektør Torkjell Andersen i Mattilsynet skriver i en e-post til avisen Nordlys følgende om videre vei for håndtering av dyrene på gården:

– Imidlertid har vi mandag ettermiddag besluttet avvikling av dyreholdet. Det er med bakgrunn i at det per nå ikke er noen som kan ta ansvar for dyrene for et lengre tidsrom, samt forholdene for dyrene på gården nå. En avvikling skjer i samarbeid med Nortura, der de fleste dyrene blir sendt til slakt, men vi forsøker å finne løsning med omplassering eller salg for de dyr som er drektige, skriver Andersen i e-posten til avisen.

Nøkkelord