Salangen-Nyheter

Elever ved Sjøvegan videregående:

Avvikler suksessbedrift

Sucus UB vant tre priser under fylkesmessa for ungdomsbedrifter i Tromsø. FOTO: UNGT ENTREPRENØRSKAP TROMS

Sucus UB vant tre priser under fylkesmessa for ungdomsbedrifter i Tromsø. FOTO: UNGT ENTREPRENØRSKAP TROMS

SJØVEGAN: Skoleåret 2012/2013 har elever ved Service og samferdsel opplevd stor suksess med ungdomsbedriften Sucus UB. Tirsdag hadde bedriften sin siste generalforsamling, og avsluttet dermed suksessen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Å starte ungdomsbedrift er noe man kan gjøre i faget prosjekt til fordypning dersom man går yrkesfaglig studieretning på videregående. Dette gjorde elever ved Service og samferdsel på Sjøvegan videregående. – Vi syntes det hørtes gøy ut å starte bedrift, og det å få muligheten til å gjøre noe annet enn skolearbeid, sier leder i bedriften, Stine Hanssen Øverli.

Fremtidige bedriftsledere

Ungdomsbedriften hatt gjennom året hatt en mentor, som har vært Stig Stokkland fra Dyrøy. – Det har vært lærerikt for meg å være mentor for denne bedriften. De har flotte innovative produkter, og de har nådd mye lengre enn først tenkt. Kanskje det blir bedriftsledere eller bedriftseiere av disse elevene, sier Stokkland.

Mentor Stig Stokkland sammen med jentene i bedriften som deltok på NM i april. FOTO: PRIVAT

Norgesmesterskap

Ved starten av bedriftsåret, hadde ikke bedriften satt seg veldig store mål. Ingen hadde forestilt seg at de skulle ende opp i NM for ungdomsbedrifter. – Det ble mye mer arbeid enn vi hadde sett for oss. Men det har vært en gøy og lærerik prosess. Nå vet vi hvordan det fungerer når man starter egen bedrift, sier bedriftens leder Stine. NM foregikk på Lillestrøm, og der var Sucus UB var en av to bedrifter fra Troms som fikk delta, sammen med de 80 beste ungdomsbedriftene i landet.

Jentene fikk råd fra Ungt Entreprenørskap om å skille seg ut på NM. FOTO: PRIVAT

Overskudd til vannprosjekt

Bedriften, som startet med en idé om gjenbruk og redesign, endte opp med populære skåler og klokker som var laget av LP-plater, og et overskudd på nesten 8 000 kroner. Deler av overskuddet går til skolens vannprosjekt, Landsbyprosjektet.

LP-skåla var et av produktene som gjorde bedriften til en suksess. FOTO: PRIVAT

Annonse