Salangen-Nyheter

Renoveringsarbeidet:

Befaring på skolen

Alle politikerne fra mandagens kommunestyremøte deltok på befaringen av Salangen skole. FOTO: CAMILLA FINVIK

SJØVEGAN: Hvordan går det egentlig med renoveringen av Salangen skole? Salangen-Nyheter ble med kommunestyret på mandagens befaring av byggearbeidet.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Byggearbeidene startet arbeidet med skolen høsten 2012, og totalt er det snakk om ca 4300 kvadratmeter med arealer som skal bygges om. Nå jobber arbeiderne på spreng for å ferdigstille alt av utearbeid før snøen og vinteren melder sin ankomst.

Presset av tiden

Det var mange som møtte opp utenfor skolen, og som ville delta på befaringen. Gruppen av mennesker ble derfor delt i to. En gruppe hadde byggeleder Tore Ratkje som befarings-guide, mens den andre hadde teknisk sjef i kommunen, Reidar Berg. - Vi har akkurat blitt ferdig med å legge nytt tak på hele skolen. Taket på skolen var tidligere skifer, dette demonteres og erstattes av metalltak type Powertekk som skal holde skolen tørr, sier Reidar Berg til sin gruppe. Han forteller videre at byggearbeiderne er litt presset av tiden. - Det er mye som skal gjøres før snøen kommer, men vi er der vi skal være. Vi har bra fremdrift både ute og inne, men det er uteområdet som skal prioriteres fremover.

Reidar Berg guidet en håndfull mennesker rundt skoleområdet. FOTO: CAMILLA FINVIK.

Ingen dramatiske endringer

Arbeidet ble i forprosjektet lagt frem i 2011 kostnadsberegnet til rundt 69 millioner kroner. Sluttregningen for å få skolen ferdig kan ende på hele 86 millioner kroner. Frem til nå har de ikke hatt noen dramatiske endringer av kostnader. - Noen plasser har vi hatt en redusering i planlagt budsjett, mens andre oppgaver har gitt oss tillegg, forteller Berg beroligende. Under mandagens befaring, nærmet de seg innsetting av vindu i store deler av bygget.

Slik ser det ut utenfor skolen per dags dato. Det gjøres klart for innsetting av vindu. FOTO: CAMILLA FINVIK.

God produksjon

Det har vært god produksjon hele veien siden renoveringsarbeidet startet. - Det er rundt 40-50 byggearbeidere på plass til en hver tid. Og som nettavisen tidligere har annonsert, har det vært aktivitet på skolen i hele sommer. - Nå er man i full gang med isoleringen av bygget. Det kommer til å bli et varmt bygg når skolen ferdigstilles. Vi skal legge isolasjon både på innsiden og på yttersiden, avslutter Reidar Berg.

Arbeidet så langs forklares og vises. Skolen får også et fint og stort uteområde, med ballbinger og lekeaperat. FOTO: CAMILLA FINVIK.