ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Salangen-Nyheter

Satser på språk:

- Begynne tidlig

Rektor ved Salangen skole forteller til nettavisen at elever i Salangen ikke har noen lese- og skrivevansker men mener vi kan bli bedre. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: I forbindelsen med at Salangen kommune har blitt en språkkommune ønsker Salangen skole og Vasshaug barnehage å forbedre barnas språk, lesing og skriveferdigheter.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Språkkommunen Salangen har fått tildelt midler etter søknad til utdanningsdirektoratet. Bakgrunnen for søknaden er at Salangen har blitt en språkkommune som ønsker å gi et felles kompetanseløft på språk for ansatte ved Salangen skole og Vasshaug barnehage. Rektor Lars Georg Nordhus forklarer at gjennom kompetanseløftet skal de ansatte lære seg nye metoder for å styrke alle barn og elevers språk og leseferdigheter i kommunen. - Det som er nytt er at vi skal samarbeide i enda større grad med barnehagen. Mye av språkutviklingen skjer i de første årene, og det du har fått fra barnehagen tar du med inn i skolen, sier Nordhus til nettavisen.

- Vi kan bli bedre

Strategiplanene som er laget av Salangen skole og Vasshaug barnehage har fått navnet «Språkreisen for barn i alderen 0-16 år». Nordhus nevner at Salangen ikke har noen store utfordringer med elever som har noen form for lese- og språkvansker. - Ser vi på resultatet ligger vi bra på det jevne. Vi har dyktige elever, men vi kan så klart bli bedre, sier han til nettavisen. Nordhus har trua på at det er noen elever som vil profitere godt av dette om man fanger dem opp i tidlig alder. - Gir man ekstra innsats tidlig, vil de kanskje ikke slite med språket i en senere alder, avslutter han til nettavisen.