Annonse
Salangen-Nyheter

Salangen AUF:

Besøkte de unge

Martin Henriksen og Tove Karoline Knutsen sammen med representanter fra Salangen AUF. FOTO: RONNY ANDRÉ LØKKEN

Martin Henriksen og Tove Karoline Knutsen sammen med representanter fra Salangen AUF. FOTO: RONNY ANDRÉ LØKKEN

SJØVEGAN: I forbindelse med VM i integrering på Heia som arrangeres idag torsdag har representanter fra Arbeiderpartiet vært i Salangen og holdt foredrag på Sjøvegan videregående skole under AUFs sommerkurs med tema kultur, mangfold og integrering.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Onsdag var representanter fra Arbeiderpartiet, Tove Karoline Knutsen og Martin Henriksen på Sjøvegan i forbindelse med AUFs sommerkurs. Temaet er kulturelt mangfold og integrering. Henriksen skryter av det lokale initiativet og syns VM i integrering som arrangeres på Idrettsheia torsdag er et unikt og flott arrangement. - Ekstra gøy er det at ungdommen selv holder et så kreativt arrangement, sier Henriksen om fotballturneringa.

Liten kommune med stort hjerte

Sammen med Tove Karoline Knutsen og lokalpolitiker Jon Myrmel har Henriksen vært på "Huset mot havet" i møte med lokalpolitikere og diskutert næring, boliger og lokalpolitikk. Henriksen kan fortelle at han relativt ofte er innom kommunen, og syns det er viktig å holde seg oppdatert på hva som foregår i regionen. - Salangen er en flott kommune med veldig mange positive folk, arbeidet med integrering og unge asylsøkere her har gjort et uslettelig inntrykk på meg, sier politikeren. Henriksen var med på fjorårets arangement, men får ikke tid til å være til stede under VM på Heia. Han forteller at han gjerne skulle ha byttet ut møtet han har torsdag med fotballturneringa! - Salangen er en liten kommune med et stort hjerte, legger Henriksen til.

Foredrag om kultur og mangfold

Tove Karoline Knutsen, kunstner og politiker i Ap, har holdt foredrag for AUF-ungdommen på Sjøvegan videregående skole og har snakket om kultur og mangfold. Hun har blant annet fortalt om tiden asylmottaket ble etablert i Salangen, i 1989. På den tiden møtte etableringen motstand og rasistiske holdninger, og det ble holdt en støttekonsert der hun var en av to konferansierer. Arrangementet var flerkulturelt og svært vellykket. Dette er i utgangspunktet en samling i forkant av VM på Heia.

Fra venstre:

Eigil Rindstad, leder i Salangen Arbeiderparti, Martin Henriksen og Tove Karoline Knutsen sammen med Jon Henrik Larsen og Are Apeland i Salangen-Nyheters ettermiddagssending onsdag. FOTO: RONNY ANDRÉ LØKKEN

Integrering i praksis

- Arrangementet på Heia utgjør integrering i praksis, mens vi her på skolen diskuterer hvordan Norge skal bli verdens mest inkluderende samfunn, forklarer Åsmund Aukrust, nestleder for AUF. Aukrust syns arrangementet viser hvordan ungdomsorganisasjoner kan være med på å forbedre lokalsamfunnet og gjøre Salangen til en bedre og mer inkluderende kommune. - Dette er et positivt tiltak hvor man ser på mangfold og kultur som noe grunnleggende positivt, avslutter Aukrust.

Annonse