Salangen-Nyheter

Solgte pølser til Jonas Gahr Støre:

- Beste jeg har opplevd

Det var et godt samhold på AUF-leiren i forrige uke. FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN: I forrige uke arrangerte AUF i Troms en sommerleir på øyperlen i Tyrifjorden der en gjeng på 30 medlemmer deltok. Blant dem var salangsværingene Lise D. Nordbye og Malin Woll. De er begge enige om at de lærte mye nytt og spennende på leiren.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Den andre AUF-leiren fyrte av stabelen med et fullproppet leirprogram i forrige uke med blant annet besøk fra Jonas Gahr Støre, sveriges statsminister Stefan Löfven, Harlad Eia, LO-leder Gerd Kristiansen, NHO-leder Kristin Skogen Lund og ikke minst Ulrikke Falch som er kjent fra den populære ungdomsserien SKAM. Lise D. Nordbye var blant de besøkende som tok en del av leirens aktiviteter. - Jeg må bare si det var helt fantastisk, været kunne ha vært bedre, men jeg kan fortelle at dette er den beste leiren jeg har vært på, sier hun storfornøyd til nettavisen.

Med i arbeidsgjengen

Nordbye fikk mange flotte opplevelser og erfaringer på AUF-leiren. Hun fikk også arbeidsoppgaver da hun fikk være med arbeidsgjengen. - Jeg fikk jobbe i kiosken i år og det var veldig artig, for da kunne jeg prate med alle som kom innom. Jeg fikk til og med selge pølser til Jonas Gahr Støre!, sier Nordbye til nettavisen og ler.

Lærer mye

Sommerleiren traff midt i blinken for Nordbyes interesser i det politiske sammenhenget. - Alle talene som vi fikk høre var veldig interessante. Ingenting var kjedelig eller overflødig, men det jeg gledet meg mest til var Ulrikke Falch sin tale, for hun skulle snakke om psykisk helse og karakterpress i skolen, sier Nordbye. Hun kommenterer at det er noe hun bryr seg spesielt mye om og ønsker å føre mer fram i lyset.

- Det var mye som ble diskutert i leiren, og alle lærte noe nytt, inkludert meg selv, sier Nordbye. FOTO: PRIVAT

Sportslig

Sommerlerien inkluderte mange debatter og politiske samtaler, men det var ikke bare det mentale som skulle styrkes, for det ble også arrangert fotball- og volleyballturneringer på Utøya. - Jeg var med på volleyballturneringen, og syntes det var kjempemorsom. Vi vant første omgang, men kom desverre ikke videre. Det ble uansett forferdelig dårlig vær, så banene ble om til gjørme, så det var kanskje like greit likevel, ler Nordbye legger til avslutningsvis at hun ble inspirert av alt hun fikk oppleve på leiren, og blir å ta med seg alt hun har lært videre i livet.

Du kan få med deg hele intervjuet med Lise på "Kaffekoppen" på nettradioen vår SN-Radio i dag kl. 16.00