Engenes Fiskeriselskap med storinvestering:
Bestilt ny tråler fra Spania

Engenes Fiskeriselskap har nå investert i en helt ny og topp moderne tråler. Deres nåværende tråler er fra 1986, og daglig leder Johannes Arvesen forteller at den nye tråleren skal hete
ENGENES: Engenes Fiskeriselskap har nå investert i en helt ny og topp moderne tråler. Deres nåværende tråler er fra 1986, og daglig leder Johannes Arvesen forteller at den nye tråleren skal hete "Magne Arvesen" etter hans far og vil være klar i 2021.
Publisert: 04.01.2019 kl 00:00

Engenes Fiskeriselskap har gjort sitt fiske med den 56 meter lange tråleren "Langenes" som sto ferdig i 1986, og selv om tråleren enda er i god stand så er teknologien en smule utdatert og de fant ut at det var på tide med et friskt pust på utstyrsfronten. – Det er klart at verden går videre så vi følte det var på tide for oss å gjøre noe. Vi henviste oss til verftet i Gondan i Spania som skal bygge vår nye tråler basert på våre ønsker og vårt kvotegrunnlag, opplyser daglig leder ved Engenes Fiskeriselskap, Johannes Arvesen.
Dobbel lastekapasitet
Deres nåværende tråler har en lastekapasitet på omlag 400 - 450 tonn frossenfisk, mens den nye tråleren som vil være klar til å ta over stafettpinnen for "Langenes" i 2021 har en lastekapasitet på mellom 800 - 850 tonn frossenfisk. Båten er drøyt 70 meter lang og skal designes av Rolls-Royce med et skrog utformet for å gi lav motstand i sjøen, og leveres med hybrid fremdriftssystem og promas integrert ror- og propellsystem. I tillegg blir den satt opp med HSG system som sørger for optimal kraftbruk under de ulike driftsituasjoner.
En betydelig oppgradering
Hva denne oppgraderingen vil bety for det familieeide selskapet og driften er stor. – For oss betyr dette alt. Vi har nå en gammel båt, men den nye tråleren vil gjøre hele driften mer effektiv og i tillegg gjøre arbeidshverdagen til oss og våre ansatte mye mer behagelig. Med den store økningen av lastekapasitet betyr dette at vi slipper å måtte avbryte fiske ofte for å måtte inn å losse. I tillegg vil den nye teknologien gi en grønnere drift ettersom det ikke er ett eneste batteri ombord på båten, og i stede er det plassert ut generatorer ombord som skal generere strøm til drift av blant annet fryseriet, forteller Arvesen.