Salangen-Nyheter

Emma reagerer:

- Bilister tar ikke hensyn

REAGERER: - Det er klart at når et kjøretøy kommer i stor hastighet, så blir hesten skremt, sier Emma Sofie Vang. FOTO: PRIVAT

Emma Sofie Vang (16) fra Ibestad er en ivrig hesterytter som ofte tar hesten Hope'nPower ut på ridetur.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

For det meste går turene langs fortau og turstier, men tidvis går også turen innom bilveier. Turene langs bilveiene har flere ganger før til uheldige og ekle opplevelser for Vang.

- Det er klart at når et kjøretøy kommer i stor hastighet, så blir hesten skremt. Alt skjer så fort, og jeg blir redd for at både hesten og jeg selv kan bli skadet. Hest er et fluktdyr som gjerne vil rømme fra det som skremmer dem. Ikke alle hester reagerer på samme måte. Noen kan hoppe rett ut i trafikken, mens andre stikker av eller reagerer på andre måter, forteller Vang.

Nå ønsker hun at bilistene tar hensyn og overholder både fartsgrense og avstand.

- Jeg oppfordrer absolutt til at folk tar hensyn. Når folk ser en elg sakker dem ned farten fordi dem ikke vet hvordan den vil reagere. Det samme gjelder en hest. Man vet aldri, sier hun.

Hun forteller om ekle opplevelser hun har hatt langs veien på hest og trekker spesielt fram en spesiell:

- Jeg har hatt flere opplevelser. I en av dem var vi to som ridde etter veien om vinteren. Det kom en bil i stor fart og hesten framfor meg hoppet ut i veien mot bilen og bilen bråstoppet. Dette førte til at min hest ble skremt og stakk av med meg oppå. Ofte når noen kommer for nært eller slakker ned for sent kan det skremme hesten. Det er veldig ubehagelig å ri på veien med hest når biler kjører nært og fort, sier hun.

Konsekvensene kan bli fatale dersom folk ikke er forsiktige og hensynsfulle i trafikken.

- Jeg vil oppfordre folk på det sterkeste til å vise hensyn, det kan få fatale konsekvenser om man bare vil komme fort fram uten å bry seg. Vær gode forbilder, vis hensyn og ta vare på alle som ferdes i trafikken. Da er man med på å redde liv, sier hun.

REDD: Hope'n'Power blir redd når biler kommer for nært på bilveien. FOTO: PRIVAT