Salangen-Nyheter

Nå skal over halvparten ha elbil

- Vi merker stor etterspørsel

Frøydis Fjeldstad (t.v) og søsteren Marianne Fjeldstad (t.h) hos Indlandet Automobilverksted AS merker godt forespørselen etter el-biler som Mustang Mach-E (i rød farge bak) godt. Foto: Jon Henrik Larsen

Over halvparten av alle bileiere sier at deres neste bil blir en elbil. Det merker de godt på Indlandet Automobilverksted på Salangsverket.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

54 prosent av alle bileiere i Norge sier at deres neste bil skal være en elbil. Det viser nye tall fra en Norstat-undersøkelse gjennomført for NAF.

- Pilene peker bare én vei nå. Interessen for elbil er økende, og det ser vi både i disse tallene og i salgstallene for elbiler. Det er ventelister på nye elbiler, og det omsettes rekordmange brukte elbiler, sier Thor Egil Braadland, myndighetskontakt i NAF, Norges Automobil-Forbund.

Så langt i år er det kjøpt og solgt 56 000 brukte elbiler, og 60 000 nye elbiler. Elbiler utgjør nå 17 prosent av bruktmarkedet og 78 prosent av alle nye biler solgt.

Dobbelt så høy elbilinteresse i byene

Selv om interessen for elbil gjennomgående er høy, så er det likevel store geografiske forskjeller. Andelen som skal ha elbil som sin neste bil er dobbelt så høy i sentrale strøk som i Distrikts-Norge.

Merker pågang

Hos Indlandet Automobilverksted A/S på Salangsverket merker de forespørselen etter el-biler godt. Det forteller daglig leder Frøydis Fjeldstad til nettavisen.

- Bilsalget har gått bra, vi merker stor interesse for Mustang Mach-E, som er Ford sin helelektriske personbil. Vi har solgt flere av denne bilen til salangsværinger, det er gøy at flere velger elekstrisk, sier en fornøyd Frøydis Fjeldstad til nettavisen.

Hun legger til at det er mange spennende nyheter på gang nå fra billeverandørene de samarbeider med.

- Det er mye spennende nyheter på trappen fra Ford!. Det er det morsomt å være bilselger om dagen. Bilbransjen er preget av situasjonen i verden ellers, så dette er noe vi merker med lang leveringstid. Heldigvis er kundene forståelsesfulle for dette, sier Fjeldstad.

Kunder fra hele regionen

Det er ingen tvil om at Indlandet Automobilverksted A/S har en sentral posisjon i bilsalg- markedet i regionen vår.

- Vi har kunder fra hele vårt distrikt, fra Storsteinnes til Gratangen/Bjerkvik. Brukte biler som ligger på Finn.no selges til kunder over hele landet. Det er morsomt å få et stort nettverk av bilsalg, og vi ønsker alle kunder velkommen, uansett hvor de kommer fra, reklamerer Frøydis Fjeldstad forsiktig og smiler.