Salangen-Nyheter

– En gjennomgående positiv opplevelse:

Bispevisitas bringer glede

Det var mange som fikk med seg bispevisitasen ved Ibestad sykehjem. FOTO: TOR MEYER

Det var mange som fikk med seg bispevisitasen ved Ibestad sykehjem. FOTO: TOR MEYER

HAMNVIK: Biskop i Nord Hålogaland bispedømme, Olav Øygard besøker som kjent Ibestad og Andørja sogn denne helga. – Jeg var kjempespent på å komme på visitas til Ibestad, og det har vært en gjennomgående positiv opplevelse, sier biskopen.

Publisert:

Annonse
Annonse

Visitasen til biskopen tar offisielt sted fra og med torsdag til nå søndag denne helgen der det blir egen visitasgudstjeneste i Andørja kirke kl. 12.00. I løpet av formiddagen tilbragte biskop i Nord Hålogaland bispedømme, Olav Øygard sammen med prost Arne Håkonseth noen timer på Ibestad sykehjem med god glede. – Det var veldig trivelig og et fint sykehjem. Vi snakket med beboerne som var ganske pratsom, sier Olav som tidligere også hadde vært på besøk ved montessoriskolen på Andørja og skolen på Ibestad, hvor han traff elevene. – Det var en på ungdomstrinnet som hadde mange spørsmål og vi hadde en fet samtale om livet, døden, følelser og alt mulig, forklarer Olav. Tor Meyer var på sykehjemmet som leder av menighetsrådet, og sier det jevnt over var et veldig trivelig besøk. – Det var et godt oppmøte av de som kunne på Ibestad sykehjem. Beboerne og besøkende var lydhør når biskopen og prosten hadde en helt vanlig preik mens Olav gjorde seg godt kjent med folkene, sier Tor Meyer til nettavisen.

  • Saken fortsetter under bildet
  • *

Biskop, Olav Øygard holder preik på Ibestad sykehjem. FOTO: TOR MEYER

Kirken ivaretaes

Biskop, Olav Øygard reiser på visitas på mange forskjellige steder, både store og små. Han har oppdaget at fellesskapet i de små samfunnene er veldig god, men også sårbar. – Den kristne tro og kirken ivaretaes veldig bra generelt, men jeg merker i små lokalsamfunn at fellesskapet står sterkt. Er det én som mangler i gudstjenesten merkes det godt, men jeg er selv opptatt av å sette strek under positivitet, og det er det mye av her på Ibestad, forklarer Olav, og ønsker å minne befolkningen på at han skal holde visitasforedrag på søndag. – Klokken 12.00 i Andørja kirke blir det gudstjeneste, og etterpå blir det servering på kroa på Andørja der jeg skal holde visitasforedrag og reflektere etter disse dagene. Jeg håper mange ønsker å ta turen innom, avslutter han fornøyd etter dagens besøk.