Salangen-Nyheter

Valgt inn i Ungdommens fylkesråd:

- Ble et kjempesjokk

Martine Seipäjärvi Daleng gleder seg til å jobbe mye med Ungdommens Fylkesråd. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN/TROMSØ: Martine Seipäjärvi Daleng og Rakel Jenssen representerte Salangen under ungdommens fylkesting i Tromsø i helga. Der ble det valgt et nytt ungdomsråd, hvor Martine ble stemt inn som representant.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I helga reiste Martine Seipäjärvi Daleng og Rakel Jenssen til Tromsø for å representere Salangen kommune under ungdommens fylkesting. For Daleng skulle dette bli en veldig spesiell begivenhet, for på søndag valgtes det ny ungdomsråd, hvor hun var en av de heldige som fikk lov til å være med videre på det. Daleng var kjempeoverrasket over resultatet. - Jeg fikk et kjempesjokk da de sa navnet mitt. Personen som ble valgt, skal være i ungdommens fylkesråd 2 år fram i tid, og nå er jeg det, sier Daleng fornøyd til nettavisen.

Mange saker

Når fylkestinget starter opp for fullt til starten av desember, blir hverdagen til Daleng litt annerledes, for nå skal hun representere ungdommen i der også. Det er mange saker som ungdommen i Norge brenner for, og Daleng skal jobbe godt med sakene. - Det er veldig mange hjertesaker som er ute og går. Det som ble tatt mest opp i helga var psykisk helse på skolen, hvordan man kan få hjelp via helsesøster, transportmuligheter, miljøtiltak og fraværgrensa var blant det som ble diskutert, forteller Daleng. Hun forteller videre at de alltids er åpen for andre saker også. - Vi skal ikke være lukket til kun en sak om gangen. Vi er åpen og vil prøve å jobbe med så mye vi kan, sier hun og kommenterer avsluttende at det blir en travel tid framover. - Når arbeidet starter må jeg skrive opp datoene og være klar. Det blir nok mange tromsøturer framover, sier Daleng og ler.