Annonse
Salangen-Nyheter

Engasjert filmskaper:

Ble virkelig imponert!

Harald Herland holder kameraet klar til neste takning. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Harald Herland holder kameraet klar til neste takning. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN/TENNEVOLL: Harald Herland (t.h), ved Applaus Film og TV AS fra Oslo, har filmet i Lavangen og Salangen de siste dagene for å bruke i en video til IMDi, i anledningen at Lavangen er nominert til bosettingsprisen 2015.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Harald Herland er i fra Bergen og har i de siste dagene vært i både Lavangen og Salangen med filmkameraet under armen. Han har blitt sendt opp av integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) i anledning at Lavangen kommune er blitt nominert til bosettingsprisen 2015. Produksjonen som han gjør nå vil bli vist frem på IMDi sin bosettingskonferansen på Lillehammer som «De nominerte er...». - Jeg har filmet på Sjøvegan videregående skole fordi det er her de leverer språkopplæring. I Lavangen har jeg filmet alt fra grillparty på stranden til biblioteket. I dag skal jeg en liten tur til kulturskolen, barnehagen og grunnskolen. Det jeg har filmet og det jeg ser er at folk trives, flyktninger får et fint sted å bo, får fritidsaktiviteter, lærer norsk og får gå på videregående, sier Herland og innrømmer at han har blitt sjarmert av Lavangen og Nord-Norge.

Engasjert

Herland kommenterer videre at Lavangen er en verdig nominasjon til bosettingsprisen. - Det er seks kommuner som er blitt valgt ut fordi de gjør en spesielt god jobb med å bosette flyktninger. Det er utrolig at Lavangen, med 1000 innbyggere, har klart å bosette 60 mennesker. Jeg blir personlig interessert fordi jeg møter så mange engasjerte mennesker, blant annet de som jobber innen flyktningstjenestene og ikke minst de menneskene som er bosatt, sier Harald Herland daglig leder ved Applaus Film og TV AS.

Annonse