Salangen-Nyheter

Lavangen fjellvandrerlag:

- Bli med på lommelykt-tur

Lavangen Fjellvandrerlag er igjen klar med en ny lommelykt- tur den 5.februar.

TENNVOLL: De siste 4 -5 årene har Lavangen Fjellvandrerlag arrangert lommelykt-tur fra Aa GÅrd til "Våres Lavvo" ved Fjellkysten. Dette er en fottur uten ski som kan gås på grunn av et godt samarbeid med Soløy Idrettsgruppe, som tråkker løype.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Den 5. februar kl 18:00 er det klart for ny lommelykt tur som går fra Aa -Gård i Lavangen. - Vi i Lavangen fjellvandrerlag, har de siste 4 - 5 årene arrangert en slik tur, og på det meste har vi vært rundt 60 deltakere med store og små. Men det er klart at folk er opptatt med mange forskjellige ting, og i tillegg er jo dette væravhengig, så antallet deltakere har variert. Det er ment å være et såkalt lavterskeltilbud, og folk trenger ikke å bruke ski. I samarbeid med Soløy Idrettsgruppe, er de å kjøre tråkkemaskin, så det blir godt å gå for alle. Turen går fra Aa- gård og til "Våres Lavvo" ved Fjellkysten. Her fyre vi opp i Lavvoen på forhånd, med ved som Fjellkysten har sponset til dette arrangementet, forteller leder i fjellvandrerlaget Per Thrane til nettavisen

Frivillige hjelpere

For å kunne få til en slik lommelykt tur, så er det viktig at det er noen som vil stille opp som frivillige hjelpere. - Jeg er jo en av de som har meldt meg frivillig å være med å bidra til arrangementet, for frivillighet er jo samfunnet. Videre tenker jeg at vi må lage til litt moro også på turen, så jeg har fått med meg Mona Digre og hennes samboer som også skal hjelpe til. Det blir nå lagt opp til en enkel quiz underveis i løypa. Som regel er det også mange barn med, så quizen blir tilpasset barna. I lavvoen blir det servert kjeks og "rett i koppen", så alle må ta med seg noe å drikke av, og husk lommelykt, enten hodelykt eller lykt for å holde i hånda, og oppfordrer alle å bli med på en koselig tur, oppfordrer leder av Frivillighetssentralen i Lavangen, Jane Johansen til nettavisen.