Salangen-Nyheter

Fjellvandrerlaget i tradisjon tro:

Bli med til Bjørnhuken!

I dag er årets mørkeste dag, og i tradisjon tro inviterer Lavangen Fjellvandrerlag til en stemningsfull tur til Bjørnehuken bak Soløy. Temperaturen ser lovende ut, og det nærmer seg fullmåne. I tillegg ryktes det at nissen vil stikke innom i løpet av kvelden.

SOLØY: I dag er årets mørkeste dag, og i tradisjon tro inviterer Lavangen Fjellvandrerlag til en stemningsfull tur til Bjørnehuken bak Soløy. Temperaturen ser lovende ut, og det nærmer seg fullmåne.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 22.12.2018 kl 00:00

Annonse

I dag inviterer Lavangen Fjellvandrer lag til sin årlige midtvintersvake til Bjørnhuken. Dette skjer årlig på vintersolvervet, og har blitt en stemningsfull tradisjon for veldig mange, og vær prognosen for den kommende kvelden ser lovende ut. – Planen for kvelden er at vi stiller opp ved Fjellkysten i kveld klokken 18:00, her vil det være en symbolsk inngang på 30 kroner, og det vil bli trukket premier på inngangsbilletten, så folk på være obs på å ta vare på disse, forteller leder av Lavangen Fjellvandrerlag, Per Thrane.

Et avbrekk fra julestria

Det blir også salg av fakler ved Fjellkysten for de som ønsker det, ettersom det ikke lengre er lyslagt langs den gamle lysløypa som leder til Bjørnehuken. – Når vi kommer frem til Bjørnehuken tennes et stort bål, og grillen fyres opp. Man må selv ta med grillmat, men vi serverer gløgg og etterhvert blir det trekning på inngangsbilletten og kanskje kommer nissen. Eller kan det være lurt å ta med sitteunderlag og kanskje hodelykt, og det er nok best å gå på føttene innover ettersom det er steinhardt underlag nå. Til slutt vil jeg bare oppfordre alle til å være med på denne tradisjonsrike turen, få litt fri fra julestria og samtidig frisk luft, sier Per Thrane avslutningsvis i intervju med nettavisen.