Salangen-Nyheter

Radio Bardufoss:

Blir både DAB og FM

Selv om FM-nettet slukkes vil lokalradioen fremdeles kunne fortsette sendingene. Radio Bardufoss skal oppgradere til DAB, men vil samtidig fortsette FM-sendingen frem til 2022.

BARDUFOSS/SJØVEGAN: 12. desember 2017 stenger FM-nettet i Troms, men dette påvirker ikke lokalradioen. Radio Bardufoss er nemlig en av blant 200 norske lokalradiostasjoner som vil fortsette å kringkaste på FM-nettet i noen år til.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

At FM-nettet blir å slukke i løpet av året er både godt og dårlig nytt for lokale radiostasjoner. Eier av Radio Bardufoss, Jan Johnsen sier i intervju til nettavisen at Radio Bardufoss vil både bli sendt på FM og DAB. - Vi har investert i helt nytt utstyr for å kunne kringkaste på DAB, sier Johnsen. Dette vil da si at i fremtiden vil man både kunne lytte til lokalradioen både på FM-nettet og DAB, noe som er godt nytt for mange.

Skal kringkaste i begge format

12. desember 2017 stenger FM-nettet i Troms, men Johnsen understreker at Radio Bardufoss kommer til å fortsette sendingene på FM-nettet etter denne datoen også. Ettersom mange enda har tradisjonelle radioer i både hjem og bil, blir de å fortsette kringkastingen av FM helt frem til 2022. I følge Norsk Lokalradioforbund er det på landsbasis rundt 200 lokalradiostasjoner som vil fortsette å sende på FM-nettet frem til 2022 og mulig enda lenger.