Salangen-Nyheter

Maxi Pyroteam om Arctic Race:

- Blir ekstra spektakulært

Pyro-teknikker Jens-Viktor Steinsund sier det er gledelige nyheter at Salangen blir så sentral i Arctic Race of Norway 2017, og håper de i år også får stille med fyrverkeri til den kommende begivenheten. ARKIVFOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Onsdag formiddag ble etappene for Arctic Race of Norway 2017 offentliggjort. Dette var gode nyheter for Salangen som skal være vertskommune. Sist gang sykkelrittet gikk igjennom Salangen var i 2015, og da med brak og smell fra Maxi Pyroteam.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Sist sykkelrittet gikk igjennom bygda var pyro-teknikker Jens-Viktor Steinsund og resten av Maxi Pyroteam på plass med fyrverkeri når deltakerene kom inn mot sykehjemskrysset. - Det var stor suksess da, og vi håper vi får holde show i år igjen, sier en entusiastisk Steinsund i intervju med nettavisen. I 2015 gikk rittet kun en gang igjennom Sjøvegan, hvor pyroteamet startet forestillingen med å fyre av ett skudd for hver av de 30 første som passerte. - Vi har enda ikke lagt noen planer for hva vi skal gjøre under Arctic Race enda, vi må vente til vi får litt mer informasjon før planleggingen kan gå i gang, sier Steinsund.

Kan bli spektakulært

Selv om ingen enda har kontaktet Maxi Pyroteam i sammenheng med årets Arctic Race, håper Steinsund at de igjen kan være med å bistå til denne store begivenheten. - I år skal sykkelrittet gå hele tre ganger igjennom Sjøvegan- sentrum, og i den forbindelse står det lite i veien for at det kan bli et ekstraordinært pyro-show, hinter pyro-teknikkeren. Det er en hel rekke med planlegging og idè-dugnader før Maxi Pyroteam kan ha show i august i forbindelse med sykkelrittet, men dette ser Steinsund frem til.

Ser frem til august

Jens-Viktor Steinsund er selv en stor beundrer av sykkelsporten, dette takket være Arctic Race. - Dette er veldig spennende, og jeg gleder meg til å følge med på eliten blant sykkelister når de passerer sentrum, sier Steinsund spent. At Salangen i år skal være en vertskommune synes han er ekstra gledelige nyheter for hele kommunen, men spesielt for Pyroteamet.