Salangen-Nyheter

Reagerer på feilinformasjon til befolkningen

- Blir ikke svekket beredskap

Svein Hovde, seksjonsleder ambulansen Bardu/Salangen/Målselv ved UNN tilbakeviser at ambulanseberedskapen blir svekka som følge av den nye akuttforskriften. FOTO: RUNE OTTARSEN

Påstander fra Ambulanseforbundet Delta ved leder Ola Yttre om at ambulanseberedskapen i blant annet Salangen og Lavangen kommuner vil bli svekka som følge av den nye akuttforskriften som trådte i kraft den 1.mai, stemmer ikke. Det forteller Svein Hovde, seksjonsleder ambulansen Bardu/Salangen/Målselv ved UNN til nettavisen. Det var den 20.mai at nettavisen omtalte saken.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Les: 

Beredskapen blir svekka i Salangen og Lavangen

- Denne forskriften sier noe om minimumskrav for bemanning av ambulansebil, der det holder at den ene på ambulansen er autorisert som ambulansearbeider, har førerkort for kjøretøyklassen, samt kompetansebevis for utrykningskjøring, sier Svein Hovde til nettavisen i et innlegg.

Ulike krav til bemanningen

Seksjonsleder Hovde forteller at det er ulike krav til de ansatte i ambulansetjenesten.

- Ambulanseavdelingen ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) har som krav at de fast ansatte skal ha autorisasjon som ambulansearbeider, har førerkort for rett kjøretøyklasse, samt kompetansebevis for utrykningskjøring. Dette har samtlige fast ansatte ved stasjonen i Salangen, og gjelder for begge faste medarbeidere på ambulansebil. Det er heller ingen planer å endre på dette, skriver Hovde i innlegg til nettavisen.

I følge Hovde består stasjonen i Salangen av én døgnbil og én dagbil. I oktober 2019 ble bemanningen i Salangen økt fra 10 til 11 fast ansatte for å styrke beredskapstiden på dagbilen fra åtte til 12 timer.