Salangen-Nyheter

Den yngre garde tar over:

Blir mer jobb fremover

Sander Karlsen (t.h.) og Stian Aglen Løkse har flere ganger jobbet sammen som lydteknikere. ARKIVFOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Sander Karlsen (t.h.) og Stian Aglen Løkse har flere ganger jobbet sammen som lydteknikere. ARKIVFOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: Stian Aglen Løkse og Sander Karlsen tar nå over stadig flere jobber innenfor lyd-teknikk på lokale arrangementer. deres felles læremesterBjarne Dahlberg skryter varmt av de unge lovende.

Publisert:

Annonse
Annonse

Det er stadig arrangementer i form av teater, revy og konserter på Sjøvegan. I tillegg til at det trengs artister og skuespillere, trengs det en med ansvar for at publikum skal høre hva som skjer på scenen. Det er nemlig bak miksebordet at det stadig oftere er Stian Aglen Løkse og Sander Karlsen som styrer med spakene. Tross at Stian enda er grunnskoleelev har han flere års erfaring med lydteknikk og har sammen med Sander Karlsen, og har begge gått i lære hos kulturskolerektor i Salangen og audio-virtuos Bjarne Dahlberg.  - Ettersom Sander nå går på skole så har han ikke tid til å være med å alle arrangementer, slik at det nå Stian som har blir å være på en god del av jobbene. Tross deres unge alder er de utrolig lærevillig og har blitt veldig dyktig, skryter Dahlberg varmt.

En spennende jobb

Stian synes det er spennende å jobbe med lydteknikk og forteller han har jobbet både sammen med andre og selvstendig under flere arrangementer, både Baluba, under forskjellige teaterforestillinger og ellers både små og større arrangementer på Kulturhuset. - Det er en veldig spennende jobb, og det er morsomt å hjelpe andre med å få en god lyd. Jeg har fått en god del erfaring gjennom skoleforestillinger, og skal snart være tekniker for julerevyen til klassen min, forteller Stian Aglen Løkse til nettavisen.