Salangen-Nyheter

Flytter hjem fra Svalbard:

Blir ny direktør på Viken Senter

Hege Walør Fagertun flytter hjem til Salangen fra Svalbard for å tiltre stillingen som ny direktør for Viken Senter i Bardu fra og med 1.juni i år.

Salangsværingen Hege Walør Fagertun flytter hjem i juni for å bli ny direktør for Viken Senter i Bardu.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Hege Walør Fagertun etterfølger Jon Henrik Wien, som har ledet Viken senter fra opprettelsen og fram til 2023. Hege Walør Fagertun kommer fra stillingen som administrasjonssjef hos Sysselmesteren på Svalbard. Hun tiltrer stillingen 1. juni 2023. Det er styret ved Viken senter har tilsatt Hege Walør Fagertun som ny direktør.

Helse og livskvalitet

Viken senter har gjennom 16 år arbeidet med å fremme psykisk helse og livskvalitet gjennom behandling, forebygging, sjelesorg, fagutvikling og forskning. Viken senter har disse årene bidratt til at mange mennesker er blitt bedre rustet til å mestre egne liv.

Styret er svært tilfreds med å få på plass en ny direktør som har nødvendig kompetanse og toppledererfaring til å lede dette viktige arbeidet videre, sier styreleder ved Viken senter, Ole Johan Sandvand. Styreleder påpeker at behovet for spesialisthelsetjenester i psykisk helse er økende, men at det dessverre er kutt i bevilgingene til tross for svært lange ventetider. Han understreker også betydningen av å kunne utvikle og tilby forebyggende lavterskeltilbud i dette bildet.

Bred ledererfaring

Hege Walør Fagertun har hovedfag i offentlig politikk og administrasjon. I tillegg til flere lederprogrammer, har hun også gjennomført Hovedkurset ved Forsvarets høyskole. Hun har allsidig erfaring som toppleder og fra ulike styreverv. Hege Walør Fagertun var administrasjonsleder ved Viken senter i oppstartsårene. Hun har totalt mer enn 25 års ledererfaring, og har arbeidet 18 år som Rådmann i Bardu og Salangen samt Administrasjonssjef i Longyearbyen lokalstyre. Hun kjenner derfor landsdelen og helsetjenesten godt. Hun har innehatt flere styreverv, blant annet som styreleder for interkommunal legevakt.

- Viken senter er en institusjon som jeg har fulgt siden jeg var med på oppstarten i 2006. Dette er en viktig virksomhet som jeg ser fram til å bringe videre sammen med alle de dyktige fagfolkene i dette kompetansemiljøet. Viken senter er en institusjon med et stort hjerte, og som fyller et stort samfunnsbehov. Fokus på psykisk helse er viktigere enn noensinne i tider der pandemi, kriser og uro preger hverdagen til mange. Jeg ser fram til å utvikle Viken senter som en viktig og sentral kunnskapsformidler og behandlingsinstitusjon for landsdelen vår, sier Hege Walør Fagertun til nettavisen.