Salangen-Nyheter

Márkomeannu feirer jubileum i 2019:

Boine til Márkomeannu

Mari Boine er dronningen av samisk musikk.

EVENES: Den samiske festivalen Márkomeannu kan til sommeren oppleves for 20. gang og i forbindelse med jubileet, skal festivalen vise noe av det ypperste Sápmi har å by på.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Den samiske festivalen Márkomeannu arrangeres for 20. gang 25. - 29. Juli 2019. I den forbindelse er første artist klar og det er ingen ringere enn Mari Boine. Festivalleder, Aili Guttorm forteller til nettavisen at der er veldig fornøyd med å ha fått dronningen av samisk musikk dit. - Vi er jo igang med planlegging av ett jubileum og da passer det veldig bra at Mari Boine som spilte nesten gratis på den første festivalen i 1999 har mulighet til å være med. Vi startet jo det samiske festival eventyret med i underkant av 100 betalende gjester,  da måtte det arrangeres loddsalg på bygda for å dekke festivalens underskudd, men det er heldigvis er det mange festivaler siden forteller Aili Guttorm.

Kulturbasert

Márkomeannu er nå blitt en viktig arbeidsplass innenfor kulturbasert næringsliv i kommunen. Festivalen har vokst seg til å bli en festival av nasjonal betydning. Festivallederen forventer full slette når Mari Boine går på scenen og lover alle sammen en unik musikkopplevelse. - Det sies at det er noe helt eget å oppleve Mari Boine spille på hjemmebane og på Márkomeannu får du en unik sjangse til å oppleve akkurat det forteller Festivalleder, Aili Guttorm og vil avslutningsvis oppfordre alle til å kjøpe festivalpass i julegave til den du bryr deg om, og vente i spenning på neste artistslipp.