Salangen-Nyheter

Sikringsskap tok fyr:

Branntilløp hos Patricias

BRANNTILLØP: Det oppstod branntilløp på Patricias gatekjøkken søndag kveld. FOTO: TORBJØRN KOSMO

SETERMOEN: Det var branntilløp hos Patricias gatekjøkken søndag kveld.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 09.03.2020 kl 00:00

ANNONSE
Annonse

Klokken 18:03 meldte Troms politidistrikt på Twitter om at det var branntilløp på et gatekjøkken på Setermoen, som viste seg å være Patricias gatekjøkken. Salangen-Nyheter møtte innsatsleder Ragnar Schjølset på stedet.

- Det har vært et branntilløp i et utvendig sikringsskap som tilhører Troms Kraft. Det gjør at strømmen inne i gatekjøkkenet har gått. Det er det vi vet så langt. Det er forholdsvis åpenbart at brannårsaken er elektrisk fordi sikringsskapet har vært avlåst, sier han.

Tre personer dro til legevakten for å bli sjekket, forteller han.

- Det var ingenting dramatisk. Det var seks personer som har tatt en tur til legevakten for å forsikre seg om at dem ikke har røykskader. De var ute i forbindelse med at branntilløpet ble oppdaget. Vi skal ta kontakt med legevakta for å forsikre oss om at alt er vel med de seks som har dratt dit, sier Schjølset.

Ifølge Schjølset vil det ikke bli opprettet sak.

- Så langt som vi vet nå blir det ikke opprettet sak, sier han.

Salangen-Nyheter snakket også med eier Anne-Lise Sørensen på stedet. Hun forteller at ovner på kjøkkenet sluttet å fungere. Dermed gikk en ansatt ut for å sjekke.

- Vi oppdaget at ovnene vi bruker på kjøkkenet sluttet å virke. Også var en av våre ansatte ute med søpla og så at det gnistret fra skapet. Og det kom røyk fra der. Da valgte vi å ringe brannvesenet og de kom raskt. Nå er Troms Kraft her og har koblet av strømmen, sier hun.

Hun forteller at hun håper å kunne åpne gatekjøkkenet imorgen klokken 12:00.

- Vi skal berge frossenvarene nå fra fryserne hos oss. Men vi håper og kunne åpne i morgen igjen kl. 12:00. Det var mange folk i dag også hos oss på grunn av millitærøvelsen som starter imorgen, sier Anne-Lise Sørensen.

SJEKK: Elektriker fra Troms kraft og Politiet var på stedet for å inspisere sikringsskapet som det oppstod branntilløp i. FOTO: TORBJØRN KOSMO.