ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Salangen-Nyheter

Salaks med investering:

Brønnbåt til 50.millioner!

Oppdrettsfirmaet Salaks har gjort en storinvestering i den nye brønnbåten. Her ligger den gamle og nye båten ved kai ved Salangsverket.

SALANGSVERKET: Oppdrettsfirmaet Salaks fortsetter sin positive næringsutvikling i Salangen, og har nå gått til investering av en større brønnbåt. Fredag var båten på plass i Salangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 27.07.2014 kl 00:00

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

I følge Ken- Rune Bekkeli er investeringen nødvendig i forhold til det behovet å følge med utviklingen i oppdrettsnæringen. Den gamle brønnbåten "Nordkoral" er nå solgt til et selskap i Skottland. Den nye båten som ankom fredag ettermiddag, har Salaks kjøpt fra et selskap på Helgelandskysten.

Den gamle og nye båten møter hverandre i havna på Salangsverket.

Overtar navnet

Den nye brønnbåten overtar navnet fra den solgte båten, og skal hete "Nordkoral". Den har dobbel kapasitet på 700 kubikk.  En brønnbåt eller kvase er en betegnelse for et spesialfartøy for transport av levende fisk (hovedsakelig laks) over lengre avstander. 8 personer skal i følge Bekkeli bli ansatt på den nye og store brønnbåten. Dermed er det en betydelig verdiskapning som nå gjøres i Salangen.