Salangen-Nyheter

Lærte mye nytt på Seniorsurf:

- Bruker det til tidsfordriv

Anne Strømmesen ved Lavangen Bibliotek (t.v.) og Kolbjørn Sjøseth ved Lavangen Frivilligsentral jobber godt for at de som trenger litt mer info og tips om bruken av Internett får hjelpen de trenger. FOTO: ALEKSANDER WALØR

TENNEVOLL: Den digitale verden er en uendelig kilde med informasjon, og det er alltid en god ting å kunne bruke den på riktig måte. Derfor ble det arrangert "Seniorsurf" i biblioteket i Lavangen for fjerde år på rad.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Selv om internettet er noe som store deler av befolkningen i verden bruker daglig, er det ikke alltid en selvfølge at det er like lett å forstå alt som er mulig å gjøre i den digitale verden. Det er derimot aldri for sent å lære seg de smarteste triksene for å surfe på en sikker måte. I Lavangen bibliotek på torsdag ble den fjerde omgangen med "Seniorsurf" arrangert, hvor Leikny Ranbø Gjertsen fikk både tips og triks på hvordan å finne det hun ville på internettet. Anne Strømmesen ved Lavangen bibliotek og Kolbjørn Sjøseth ved Lavangen frivilligsentral sto for undervisningen.

Med en kopp kaffe og litt godt ved siden av, ble det en lek å lære om den digitale verdenen. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Brukbare tips

Det var mye lærerikt innhold å ta fatt i på seniorsurfen, og Leikny vet nøyaktig hva hun skal bruke internettet til. - Vel, det blir nok å gå til tidsfordriv, forteller Leikny og ler. Hun søker opp informasjon og bilder om broderi og gode matoppskrifter, og har allerede funnet seg litt til rette med hvordan den digitale verden fungerer. - Jeg har ikke prøvd meg så mye på internettet, men det er mye flott å finne, så jeg blir å bruke det mer, sier Leikny og smiler.